تحلیل ژئومورفولوژیکی کاهش تولید خاویار در چند دهه اخیر
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی پاک
- کد COI اختصاصی: ATTITTDE01_157
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 384
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه ژئومورفولوژی دانشگاه خوارزمی تهران
دانشجوی مقطع دکتری ژئومورفولوژی دانشگاه خوارزمی تهران
چکیده
میزان تولید خاویار و گوشت ماهیان خاویاری در چندسال اخیر به دلایل متفاوت کاهش چشمگیری را نشان می دهد به عنوان مثال بررسی های 2 سال نشان می دهد که، در سال 1387 و 1384 به ترتیب 3/48 و 28/35 تن بوده است. مقایسه آمار سال 1387 و سال های قبل نشان می دهد که میزان تولید خاویار و گوشت ماهیان خاویاری درصد کاهش داشته است. این کاهش دلایل متفاوتی می تواند داشته باشد و بررسی های متفاوتی بر روی این مسئله انجام گرفته است، اما یکی از مهمترین دلایل که مربوط به مسائل ژئومورفولوژیکی و طبیعی بستر رودخانه های که محل گذار در فصول تخم گذاری این ماهیان است توجه خاصی صورت نگرفته است. این پژوهش از طریق بررسی میزان فرسایش کلی منطقه و بررسی وضعیت سیلاب های منطقه و سایر شرایط طبیعی مؤثر بر رودخانه ها دلایل کاهش را از دیدگاه علم ژئومورفولوژی بررسی نموده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که با انباشت رسوبات و آلودگی زیست محیطی و رودخانه و همراه شدن فصل تخم ریزی با فصل سیلاب منطقه که باعث افزایش بار بستر رودها می شود. همچنین افزایش فرسایش به دلیل تغییر کاربری در سطح منطقه و افزایش مراتع به دلیل وجود سازندهای لسی محیط برای تخم ریزی ماهیان خاویاری نامساعد شده این فرایند خود جزء مهمترین عوامل مؤثر بر این کاهش خاویار در منطقه است.کلیدواژه ها
مخاطرات محیطی، فرسایش لسی، خاویار، مدیریت محیط، ژئومورفولوژیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی انواع تهدیدات و شدت آنها در زیستگاههای کلان ایران
- اجرای پایلوت نانوپوشش سیلیکونی بر روی تجهیزات عایقی پست های منتخب تهران و مشهد و بررسی نتایج عملکرد میدانی
- تدوین دستورالعمل برای استفاده از نانوسیالات خنک کننده نیروگاهی
- تولید نانو الیاف کامپوزیتی کربن/ NiMoO۴ به روش الکتروریسی
- پوششش دهی و آزمون مقره های سرامیکی ۷۰ کیلو نیوتون با مواد سیلیکونی حاوی نانو ذرات سیلیکا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.