بازگشت به توصیه های قرآنی؛ راهبردی پایدار برای حفظ محیط زیست

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE01_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 487
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود جمینی

دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه اصفهان

معصومه احمدوند

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه پیام نور واحد زرین دشت

کیومرث میرزایی

دانشجوی دکترای دانشگاه اصفهان

چکیده

امروزه همه دانشمندان و محققان علوم محیطی بر این مهم که توسعه پایدار از سه بعد اصلی اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی تشکیل شدهاست، اتفاق نظر دارد. در این میان محیطزیست که یکی از ارکان سه گانه توسعه پایدار است، پیشنیاز و بستر اصلی دستیابی به توسعه پایدارمیباشد. در یک عبارت ساده، محیط زیست، محلى است که انسان در آن متولد شده و رشد و نمو کرده است و گهواره انسان محسوب مى شود.شواهد حاکی از آن است که علیرغم پیشرفت های علی و تکنولوژیکی، امروزه محیط زیست با چالش های متعددی مواجه است؛ چالش هایی کهدر زمان حال و در آینده نزدیک، گریبانگیر جامعه مدنی هستند. با وجود شرایط فعلی، باید برای حفظ محیط زیست برنامه های و سیاست هایاستفاده شود که ضمن برطرف ساختن نیازهای موجود، به حفاظت و پایداری منابع و محیط زیست منجر گردد. هدف از پژوهش حاضر بررسیو تحلیل اهمیت حفظ محیط زیست و کلیه ابعاد آن از مظر قرآن کریم، به عنوان یک منبع موثق و مطمئن فوق بشری که مبرا از اشتباهات ونقص های عقل بشری است، و همچنین استخراج توصیه ها و رهنمودهای قرآن کریم در ارتباط با حفظ طبیعت و محیط زیست است. نتایجپژوهش نشان داد قرآن کریم برای محیط زیست ارزش و جایگاه ویژهای قائل شده و با توصیه های خود، انسان را به استفاده بهینه و پایدار ازمحیط اطراف خود اعم از گیاهان، درختان، آب، حیوانات و ...، رهنمود کرده است و در صورت توجه به این توصیه ها و اجرای آنها، مشکلات وچالش های زیست محیطی از بین رفته و پایداری زیست محیطی به بهترین شکل خود در کره خاکی تحقق خواهد یافت.

کلیدواژه ها

قرآن کریم، منابع طبیعی، محیط زیست، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.