تاملی بر خشک شدن دریاچه ارومیه، آثار و پیامدهای آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی زمین، فضا و انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: ATTITTDE01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا نعمتی

کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی و دبیر آموزش و پرورش

چکیده

دریاچه ارومیه تا سال های اخیر یکی از دریاچه های پر آب ایران به شمار می رفت.این دریاچه که بزرگترین دریاچه داخلیایران و یکی از شور ترین دریاچه های جهان،از مهمترین زیستگاه های ایران و جهان نیز محسوب می شد.این دریاچه علاوه بر اهمیت زیست محیطی ،از نظر ارتباطی،تفریحی، درمانی و استحصال نمک اهمیت بسزایی دارد.اماآنچه که امروزه از این دریاچه برجا مانده است، منطقه ای پوشیده از نمک یا به تعبیری دیگر،کویر نمک است.علل زیادی در خشک شدن دریاچه ارومیه نقش دارند.خشکسالی دلیل طبیعی این اتفاق ناخوشایند است، اما در این میاننباید از علل انسانی که تشدید کننده اثرات خشکسالی بوده اند غافل ماند،عللی مانند:احداث سدها،گسترش بی رویهباغات،احداث چاههای متعدد و ...که امکان تجدید حیات دریاچه را گرفته است.و آن را به یک بحران زیست محیطی تبدیلنموده است.گسترش توفان های نمک، از بین رفتن زمین های کشاورزی ، مهاجرت و ... ار پیامدهای ناگوار خشک شدن دریاچهارومیه است.با توجه به آثار و پیامدهای ناگوار خشک شدن دریاچه،می توان تمهیداتی برای جبران آن در نظر گرفت و آن منوط بهاراده جمعی مردم و مسئولین دارد.

کلیدواژه ها

خشکسالی، محیط زیست، بحران زیست محیطی،دریاچه ارومیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.