برسی اثرات حسابداری تورمی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: AMTM01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صاحبه اغراضی داخل

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آذاد رودسر

چکیده

نوسانات کاهش ارزش وقدرت پول رایج درسالهای اخیر چشمگیر و قابل ملاحظه بوده است. اگر سود را بر فرض عدم تغییر سطح قیمتها اندازه گیری و شناسایی نماییم، صورتهای مالی شرکت گمراه کننده خواهدبود. تورم، تغییرات پایدار درقیمتهای نسبی است که موجب ایجاد تغییر درسطح عمومی قیمت های یک اقتصاد میگردد ودرنتیجه ی آن، برخی افراد فعال در آن اقتصاد متضرر خواهند شد. بنابراین می توان افزایش سطح عمومی قیمت ها (کاهش قدرت خرید عمومی پول ) را دراصطلاح تورم نامید. درمقابل میتوان کاهش سطح عمومی قیمت ها ( افزایش قدرت خرید عمومی پول ) را نیز رکود تلقیکردماهیت تغییرات قیمتها معرف ارزش مبادله کالا وخدمات دراقتصاد است . این کالاها وخدمات شامل عوامل تولید واقلام لازم درمراحل واسطه ساخت ، اقلام نگهداری شده برای انتفاع از افزایش قیمت واقلامی است که به قصد مصرف تحصیل شده اند حسابداری تورمی بعنوان صورت مالی تکمیلی می تواند اشکالات ناشی از کاهش ارزش واحد پولی را مرتفع نماید. صورتهای مالیبر مبنای حسابداری تورمی بعنوان مکمل صورتهای مالی درنشان دادن وضعیت داراییها ، بدهیها وسود وزیان به مدیران سازمان دراخذ تصمیمات اقتصادی و عملیاتی در بکارگیری منابع مالی، هدف اصلی این پژوهش میباشد . صورتهای مالی سازمان بر مبنایروش ارزش ریال ثابت، ارقام ترازنامه به اقلام پولی و غیرپولی طبقه بندی وبا استفاده از میانگین شاخص قیمت ها ، تعدیل میشوند با وجود اقتصاد پرنوسان امروزی، عدم ثبات قیمت ها و تورم جهانی می توان ادعا نمود که تصمیم گیری صرف، بر اساس صورتهای مالی که عمدتاً بر رویدادهای تاریخی متکی هستند می تواند استفاده کنندگان را گمراه کند و تصویری شفاف و واقعی از واحد تجاری را ارائه نکند. لذا تعدیل این صورتهای مالی و لحاظ نمودن پدیده ای به نام تورم در گزارشگری مالی امری است که بحث در این .رابطه را با اهمیت می کند

کلیدواژه ها

تورم،حسابداری تورمی، صورتهای مالی تاریخی، اقلام پولی و غیرپولی، تصمیات اقتصادی وعملیاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.