شناسایی و تشخیص آفات گیاهی درخت پسته درقسمت های"میوه و ساقه" با استفاده از رنگ تصویر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CITCONF02_587
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 748
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن پهلووری

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه سمنان

فرزین یغمایی

هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه سمنان

چکیده

امروزه استفاده از تکنیک های پردازش تصویر در حال رشد می باشد. تحقیقات و پژوهش های بسیاری در زمینه های پزشکی، رباتیک، هواشناسی و نظامی شده انجام شده است و از آنها استفاده های زیادی می شود. اما تحقیقات در مورد استفاده از روش های پردازش تصویر در تشخیص آفات گیاهان، کمتر مورد بحث و پژوهش واقع قرار گرفته است. در این مقاله تلاش بر این است، به منظور شناسایی بیشتر آفات گیاهی درختان پسته با استفاده از روش های پردازش تصویر تحقیقات خود را انجام دهیم. اساس کار در این مقاله تشخیص آفت و بیماری های گیاهی درخت پسته در قسمت های میوه و ساخت توسط ماشین و به صورت هوشمند می باشد. با نگاه کلی تر می توان گفت با طراحی سیستم هوشمند تشخیص آفات درخت مذکور با داشتن یک دیتابیس از عکس های گیاه سالم و آفت زده در ناحیه میوه و ساقه توسط دوربین مداربسته، کشاورزان، یا حتی افراد ناآشنا، در هستی شناسی و ...جمع آوری شده است، پس از ارسال به ماشین پیشتیبانی، با استفاده از روش های تشخیص رنگ تصویر، نوع آفت توسط ماشین مورد مقایسه و تشخیص قرار می گیرد. در حالت سنتی این کار نیاز به نظارت مستمر کارشناسان دارد، که در مزارع بزرگ شامل هزینه های زیادی می شود و در بعضی از کشورهای در حال توسعه، مهندسین کشاورزی ممکن است برای طی مسافت طولانی و ارتباط با کارشناسی تشخیص آفات محدودیت داشته باشد. از اهداف مهم این روش تشخیص به موقع آفات درختان پسته و کم کردن ضریب خطا در تشخیص و تجویز به باغداران و در نتیجه برداشت محصول با کیفیت جهت صادرات می باشد.

کلیدواژه ها

تشخیص آفات گیاهی، تکنیک های پردازش تصویر، رنگ تصویر، ماشین های یادگیری، پیچیدگی الگو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.