بررسی و مقایسه الگوریتم های خوشه بندی در شبکه های حسگر بی سیم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CITCONF02_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 595
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول گرکانی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد ،گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

محمد علایی

استادیار گروه مهندسی کامپیوتر ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

شبکه های حسگر بی سیم که برای نظارت و کنترل یک محیط خاص مورد استفاده قرار می گیرند ، از تعداد زیادی نود حسگر ارزان قیمت تشکیل شده اند که به صورت متراکم در یک محیط پراکنده می شوند .اطلاعات جمع آوری شده به وسیله حسگر ها باید به یک ایستگاه پایه منتقل شوند . پیشرفت های اخیر حاکی از آن است که توجه و علاقه به کاربرد شبکه های حسگر بی سیم بیشتر شده است و در مقیاس بالا گسترش یافته و در محیط های نا امن نیز به کار گرفته شده اند . یکی از مهمترین مسائل در این شبکه ها محدودیت منبع انرژی میباشد چنانکه طول عمر شبکه با مصرف زیاد انرژی کاهش می یابد. خوشه بندی روشی مناسب برای بالا بردن عمر شبکه می باشد که از طریق صرفه جویی در مصرف انرژی ، از منابع محدود انرژی حسگرها محافظت می کند .بیشتر مسائل پیچیده نیازمند ارزیابی تعدادانبوهی ازحالت های ممکن ،برای تعیین یک جواب دقیق میباشند. الگوریتم های خوشه بندی باارائه جواب هایی درمحدودیت های زمانی قابل قبول،دارای نقشی اثربخش درحل چنین مسائلی می باشند و با بهینه کردن مصرف انرژی در افزایش طول عمر شبکه ها تاثیر به سزایی دارند . در این مقاله پس از بررسی تعدادی از الگوریتم های خوشه بندی و توضیح هر کدام به مقایسه برخی از ویژگی های آنها می پردازیم . این ویژگیها عبارتند از 1( پایداری خوشه ها 2( تعداد خوشه ها 3( روش خوشه بندی 4( مصرف انرژی نودها 5( پویایی نودها 6( طول عمر شبکه 7( روش انتخاب سرخوشه ها . ارزیابیهای انجام شده در این مقاله نشان میدهند که همه روشهای خوشه بندی ، مصرف انرژی شبکه را کاهش می دهند و این کاهش انرژی در کنار مزایای دیگر سبب افزایش طول عمر شبکه می گردد.

کلیدواژه ها

شبکه های حسگر بیسیم ، خوشه بندی ، بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.