توجه به نقش امنیت روانی و اجتماعی در توسعه گردشگری دریاچه زریوار شهرستان مریوان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES04_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوده یعقوبی

ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری پیام نور ساری

زهرا یعقوبی

دانشجوی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستای پیام نور مریوان

چکیده

صنعت گردشگری درحال حاضر یکی از ارکان اصلی اقتصاد تجاری جهان است. بهره برداری از این موقعیت نیازمند ایجاد شرایط مساعدی است که در قالب برنامه ریزی جامع و فراگیر قابل بهره برداری است. ایجاد صنعت گردشگری پایدار نیازمند زیرساخت های مناسب سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است و مشارکت گسترده ی جوامع محلی در طرح های توسعه گردشگری را طلب می کند. اگر امنیت را به عنوان اساسی ترین و مهم ترین رکن توسعه گردشگری معرفی کنیم، سخنی به گزاف نگفته ایم چون دوام و پایداری این صنعت با وجود امنیت کامل میسر خواهد بود. بنابراین یکی از عوامل توسعه ی گردشگری در کشور امنیت است. به عبارت دیگر یکی از شاخص های امنیت اجتاعی- روانی در جامعه توسعه گردشگری در کشور است که می تواند در قالب های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تجلی پیداکند. بنابراین در طرح های توسعه گردشگری توجه به معیارهای امنیتی و اجتماعی- روانی ضروری است. امنیت روانی- اجتماعی پارامترهای یک معادله هستند که نسبتی مستقیم با هم دارند. در واقع همان طور که یکی از عوامل مهم توسعه گردشگری وجود امنیت است رونق گردشگری در یک منطقه و تردد گردشگران در مقصد موجب به وجود آمدن امنیت می شود. با وجود برنامه ریزی اصولی و مناسب و همچنین با شناسایی مزیت ها و محدودیت های امنیتی و اجتماعی دریاچه زریوار می توان به توسعه منطقه و در نتیجه توسعه ملی امیدوار بود. هدف از ارائه این مقاله بررسی نقش امنیت روانی- اجتماعی توسعه گردشگری در دریاچه زریوار می باشد که اطلاعات گردآوری شده از طریق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و از نرم افزار spss برای تحلیل آمار آن استفاده شده است.

کلیدواژه ها

توسعه، گردشگری، دریاچه زریوار، امنیت، طرح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.