بررسی زمینه های توسعه گردشگری شهری (نمونه موردی: شهر شوشتر)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES04_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 781
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید امانپور

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران

مسعود صفائی پور

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران

رضا بدری

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران

چکیده

صنعت گردشگری به حدی از رشد رسیده که فعالیت های گردشگری به عنوان بخش چهارم فعالیت های انسان پس از کشاورزی، صنعت و خدمات محسوب می گردد و کارشناسان پیش بینی می کنند به عنوان سودآورترین صنعت جهان درآید. بطوریکه از آن به عنوان صادرات نامرئی که مرکز اقتصادی آن شهرها هستند نام می برند. امروزه توریسم، جایگاه مناسبی را در رشته ای علمی بخصوص جغرافیا کسب کرده است. از این رو گردشگری شهری می تواند در کاهش بسیاری از مشکلات شهری مانند بیکاری مؤثر باشد و موجب افزایش توان اقتصادی شهر و به تبع آن افزایش درآمد سازمان های اداره کننده شهر شود. همچنین از بعد فرهنگی و اجتماعی نیز گردشگری شهری به احیاء و تقویت هویت ملی، انسجام و تبادل فرهنگی در شهرها کمک می نمایید. هدف پژوهش حاضر بررسی زمینه های توسعه گردشگری شهری شوشتر می باشد. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی است و نوع پژوهش کاربردی- نظری می باشد. برای جمع آوری داده ها از روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. نوع داده ها کمی می باشد و در تجزیه و تحلیل دادهها از روش استنباطی و نرمافزار SPSS استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داده شهر شوشتر در حال حاضر با انجام اقداماتی درصدد فراهم سازی بستر مناسب برای توسعه گردشگری شهری می باشد. ولی تسهیلات و زیرساخت های شهری برای توسعه نامناسب است و همچنین برای معرفی جاذبه اهی گردشگری شهر تاکنون تبلیغات و اطلاع رسانی کمی صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

گردشگری شهری، توسعه شهری، شهر شوشتر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.