شناسایی چالشهای اجرای حسابرسی سازمانهای دولتی از دیدگاه حسابرسان و مدیران دیوان محاسبات کشور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MNGTCONF03_350
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم بهمن

دیوان محاسبات کشور ، حسابرس

چکیده

هدف از این پژوهش ، شناسایی چالشهای دیوان محاسبات کشور در اجرای حسابرسی سازمان های دولتی و شناخت مشکلات با اهمیت از طریق آزمون های آماری و تعیین درجه اهمیت یا به عبارتی ، تعیین تقدم و تاخر مشکلات در قلمرو پژوهش می باشد. برایدستیابی به اهداف ، جامعه آماری شامل روسای ادارات ، سر حسابرسان ارشد ، سر حسابرسان ، حسابرسان ارشد وحسابرسان دیوانمحاسبات استانهای کشور می باشد و با توجه به تعداد افراد جامعه ) 0011 نفر( با استفاده از فرمول تعییین حداقل حجم نمونه ) کوکران( ،تعداد 221 نفر به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب گردیدند.سوال اصلی این پژوهش بدین صورت مطرح گردید : مشکلات اجرای حسابرسی سازمانهای دولتی کدامند؟ برای پاسخ به این سوالمطالعاتی از پژوهشهای داخلی و خارجی صورت پذیرفت و برخی از مشکلات اجرای حسابرسی سازمان های دولتی از فرضیه های اثبات شدهاین پژوهشها استخراج گردید سپس مصاحبه هایی از حسابرسان استان های قم ، مازندران و خراسان شمالی صورت پذیرفت که ضمن تایید چالش های استخراج شده از پژوهش ها ، چالشهای دیگری را نیز که در تحقیقات به آنها اشارهای نشده بود مطرح و با استفاده از آنها پرسشنامه ای در قالب 43 گویه خبری با استفاده از روش آزمونکای دو ، آزمون فریدمن و با استفاده از نرم افزار spss چالش ها مورد آزمون قرارگرفته است. نتیجه پژوهش چالش های زیر را در 5 طبقه به ترتیب اهمیت ، از مشکلات اجرای حسابرسی سازمان های دولتیمطرح نمود : مشکلات و ضعف هایی در قوانین و مقررات مالی کشور ، مدیریت منابع انسانی دیوان محاسبات کشور ، سیستمهای اطلاعاتی حسابرسی دولتی ، آموزش حسابرسان و ساختار دیوان محاسبات کشور وجود دارد.

کلیدواژه ها

دیوان محاسبات کشور، حسابرسی دولتی ، آموزش حسابرسان ، مدیریت منابع انسانی ، ساختار دیوان محاسبات کشور ،قوانین و مقررات مالی کشور، سیستمهای اطلاعاتی حسابرسی دولتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.