بررسی ارتباط بین رقابت بازار تولید و محافظه کاری شرطی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MNGTCONF03_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین رضایی

گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، ایران. - گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، پردیس علوم

مهرداد قنبری

گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، ایران. - گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، پردیس علوم

چکیده

در این پژوهش ارتباط بین رقابت بازار تولید و محافظه کاری شرطی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بررسی شده است. پژوهش حاضر برحسب هدف از نوع پژوهشهای کاربردی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه شرکت-های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار بودهاند تشکیل میدهند. حجم نمونه پس از مطالعات اولیه براساس روش حذف سیستماتیک مبتنی برغربال کردن با درنظر گرفتن معیارهایی انتخاب شده است. در این پژوهش برای آزمون فرضیهها از مدل رگرسیون خطی چند متغیره استفاده شده است. روش آماری مورد استفاده در این پژوهش روش دادههای مقطعی و ترکیبی میباشد. لازم به ذکر است در این مطالعه برای پالایشدادهها از نرمافزار Excel و برای تجزیه و تحلیل دادههای آماری از نرمافزار Eviews بهره گرفته شده. و برای آزمون فرضیههای پژوهش از آمارتوصیفی و آمار استنباطی استفاده شده است. رقابت حالت چند بعدی دارد که مهمترین آنها شامل جانشینی محصولات، حجم تقاضا، موتنع ورود،نسبت تمرکز و تعداد شرکت هستند. آزمون فرضیه اول مطابق انتظار بین قابلیت جانشینی کالاها، اندازه بازار و موانع ورود با محافظه کاری مشروط ارتباط معکوس و معناداری وجود دارد. ارتباط بین نسبت تمرکز و تعداد شرکتها با محافظه کاری مشروط بر خلاف انتظار ارتباط معناداری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

رقابت بازار تولید، محافظه کاری شرطی، قابلیت جانشینی کالا، اندازه بازار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.