کاربرد تصاویر MODIS در شبیهسازی رواناب ذوب برف با استفاده از مدل SRM

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره پژوهشی کاربرد علوم نوین در مطالعات جغرافیایی ایران
  • کد COI اختصاصی: IGIS01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا خدادادی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه زابل

عبدالحمید دهواری

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه زابل

چکیده

پیشبینی رواناب برف به برنامهریزی و مدیریت مؤثرتر و کاراتر از جمله تأمین آب، کنترل و هشدار سیل،گردشگری و مدیریت مخازن کمک میکند. در بین تمام مدلهای هیدرولوژیکی شبیهسازی رواناب، مدل SRM دارای بیشترین کاربرد در زمینه پیشبینی و شبیهسازی رواناب حوضههای کوهستانی است. این مدل بر اساس شاخص درجه روز عمل میکند. در این مدل ریزش برف و باران با استفاده از دمای آستانه –تفکیک میشود و پوشش برفی حوضه با استفاده از روشهای سنجش از دور و تصاویر ماهوارهای تعیین می- گردد. دادههای مورد نیاز برای اجرای مدل به دو دستهی ویژگیهای حوضه و متغیرهای هواشناسی وهیدرولوژیکی تقسیم میشوند. مدل SRM با دو معیار مجذور ضریب همبستگی) 2R ( و درصد اختلاف حجمی ( DV ( دقت مدل را ارزیابی میکند. هرچه انطباق میان دو هیدروگراف شبیهسازی شده و هیدروگراف جریاندبی اندازهگیری شده بیشتر باشد نشان از دقت بالا در شبیهسازی میباشد. با توجه به نتایج بدست آمده در بیش از 000 حوضه در 00 کشور مختلف، تصاویر ماهوارهای قابلیت بالایی برای تهیه نقشه پوششی برف، محاسبه آب معادل و بدست آوردن آغاز مرحله ذوب برف و ... جهت شبیهسازی رواناب ذوب برف با استفاده از مدل SRM را دارند

کلیدواژه ها

نجش از دور RS ، سطح پوشش برف SCA ، تصاویر ماهواره ای MODIS ، مدل ذوب برف SRM ، شبیه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.