استخراج کبد از تصاویر سی تی اسکن و نمایش سه بعدی آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در فناوری اطلاعات، کامپیوتر ومخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCC01_539
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1752
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر دربندی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی مهندسی، گروه کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

عباس کریمی

استادیار، دانشکده فنی مهندسی،گروه مهندسی - کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

در سال های اخیر، نمایش سه بعدی، جایگاه مهمی در سیستم تشخیص پزشکی، برای شناساییبسیاری از بیماری ها و ناهنجاری ها دارد و به پزشکان کمک شایانی برای درک بهتر آناتومیپیچیده ارگان می کند. داشتن اطلاعاتی درباره موقعیت مکانی، ارتفاع و اندازه حجم ارگان موردنظر، باعث کوتاه شدن زمان جراحی و همچنین باعث جلوگیری ازصدمات ناشی عمل جراحی دربیمارمی شود. تکنیک های بسیاری برای برآورده شدن هدف سه بعدی سازی مطرح شده اند امااکثراً به کامپیوترهای قدرتمند و ابزار پزشکی مجهز نیازمند هستند. قطعه بندی کبد مرحله مهم وچالش برانگیز قبل از نمایش سه بعدی می باشد. در این مقاله از یک روش تمام اتوماتیک مبتنی برالگوریتم قدم زن تصادفی برای قطعه بندی کبد استفاده شده است. سپس مدل سه بعدی آن همراه بااندازه گیری حجم و ارتفاع کبد ارائه شده است. نتایج تجربی نشان داده است که متد ارائه شدهدقت قطعه بندی را بالا برده و زمان اجرا را کاهش داده است.

کلیدواژه ها

قطعه بندی کبد، الگوریتم قدم زن تصادفی، سه بعدی سازی، سی تی اسکن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.