ضرورت توجه به شرایط مرزی در مدل های عددی آلودگی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران مدیریت حوزه های آبخیز
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED04_204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مرید نژاد

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد رشته مهندسی آبیاری و زهکشی، دانشگاه تهران

محمد ابراهیم بنی حبیب

استادیار دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان، دانشکده مهندسی کشاورزی، گرو

کیومرث ابراهیمی

استادیار دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان، دانشکده مهندسی کشاورزی، گرو

چکیده

در راستای ضرورت مطالعه انتقال آلودگی از آبهای زیر زمینی به آبهای سطحی و ردیابی آن در مسیر آبهای سط حی، معادله یک بعدی همرفت به روش عددی Upstream حل شد . ضمنا جهت کنترل عملکرد مدل عددی، مدل فیزیکی ساخته و شرایط آزمایشات انجام شده بعنوان شرایط ورودی مرزی در این مدل استفاده شد . مسئله بسیار مهم در این مدل های ع ددی، غلظت ردیاب در محل ورود به کانال است ( شرایط مرزی بالادست ). در این مقاله مدل عددیUpstreamبعنوان نمونه آورده شده است . در دو حالت جداگانه غلظت مرز بالادست در این مدل عددی با نمونه برداری مستقیم از کانال و به روش محاسباتی قرار داده شد . نتایج نشان می دهد که در اندازه گیری انجام شده از کانال، نمونه از یک نقطه و قبل از اختلاط کامل ردیاب با آب سطحی برداشت شده است . این مسئله باعث شده تا غلظت نمونه برداشت شده نسبت به داده های اندازه گیری شده در طول مدل بسیار بالا باشد و نتایج صحیحی بدست نیاید . در حالت دوم مرز ب ا استفاده از معادله پیوستگی محاسبه شد . نتایج بدست آمده از شبیه سازی مدل عددی در این شرایط با داده های مدل فیزیکی در یک محدوده قرار گرفته اند . در واقع مقدار محاسباتی دقیق و بر اساس اختلاط غلظت ردیاب با آب سطحی صورت گرفته است . با مقایسه نتایج مدل فیزیکی و عد دی می توان نتیجه گیری کرد که هنگام خروج آلاینده از محیط متخلخل توزیع آن یکنواخت نگردیده و جریان آشفته کانال باعث می شود که این یکنواختی در 100 سانتی متر اول حاصل شود

کلیدواژه ها

روش Upstream ، مدل فیزیکی، انتقال آلودگی از آبهای زیرزمینی به آبهای سطحی، مرز بالادست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.