مقایسه ارزش افزوده اقتصادی در شرکتهای هموارساز و غیر هموار ساز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های کاربردی حسابداری،مدیریت اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: NCARA01_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه طوطیان اصفهانی

استادیار گروه حسابداری،دانشکده علوم انسانی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق،تهران،ایران

سعید صداقت

دانشجوی کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان ،دامغان،ایران

مهدی یاسور

دانشجوی کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان ،دامغان،ایران

چکیده

از آنجا که معیارهای ارزیابی سنتی عملکردهمگی بر سود حسابداری متکی اند . در عین حال سود خالص خود دارای ابهامات زیادی استدرنتیجه مورد انتظار است که دستکاری در سود حسابداری یا همان هموار سازی سود بر معیارهای سنتی ارزیابی عملکرد اثر گذاراست. ازطرفی در معیارهای نوین ارزیابی عملکرد نظیر ارزش افزوده اقتصادی تا حدودی عیوب مربوط به سود حسابداری برطرف و جبران شده است.حال این موضوع مطرح است که آیا به طور تجربی نیز این موضوع قابل بررسی است که تعدیلات در سود حسابداری نظیر هموارسازی سود برشاخصهای جدید ارزیابی عملکرد نظیر ارزش افزوده اقتصادی نیز اثرگذار خواهد بود یا خیر؟ بنابراین محققین ،این تحقیق را با هدف مقایسهارزش افزوده اقتصادی در شرکتهای هموارساز و غیر هموار ساز شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب نمودند.روشتحقیق علی مقایسه ای و روش گرداوری داده ها کتابخانه ای است جامعه آماری این تحقیق شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار –تهران و نمونه گیری نیز به صورت تصادفی است دوره زمانی یک دوره 5 ساله از سال 1388 تا پایان دوره مالی 1393 است. نتایج تحقیقحاکی از این امر است که هموار سازی سود بر معیار ارزش افزوده اقتصادی شرکتها پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران اثر گذار است.ارزش افزوده اقتصادی شرکتهای هموار ساز از ارزش افزوده اقتصادی شرکتهای غیر هموار ساز به طور معناداری کمتر است. پس از تحلیلهای آماری صورت گرفته و استفاده از آزمون آماری مقایسه میانگن دو جامعه در سطح معناداری95٪ فرضیه این پژوهش مورد تایید قرارگرفت

کلیدواژه ها

بورس اوراق بهادار،ارزش افزوده اقتصادی،هموارسازی سود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.