بررسی اثر تحقیق و توسعه و تجارت بر بهره وری نیروی کار در کشورهای منتخب آمریکای لاتین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NDMCONFT03_225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 685
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر میرزاپورباباجان

استادیار دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین، ایران

محمدرضا محمدوندناهیدی

استادیار دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین، ایران

آرش کتابفروش بدری

دانشجوی دکتری علوم اقتصادی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین، ایران

مصطفی پورابراهیم

کارشناس ارشد علوم اقتصادی، دانشگاه تبریز

چکیده

بهره وری یکی از مفاهیم مهم در اقتصاد به شمار می آید که چگونگی استفاده از عوامل تولید را در تولید محصول نشان می دهد. سیاست گذاران وتحلیل گران اقتصادی در هر جامعه در پی یافتن راه حلی برای افزایش و بهبود وضع بهره وری نیروی کار هستند. به طوری که با بهبود وضعیتنیروی کار، وضع معیشتی نیروی کار بهبود می یابد و این امر موجب افزایش انگیزه برای کار و بهره وری نیروی کار می شود؛ و از این طریق تولید کالاها و خدمات افزایش یافته و سبب افزایش تولید ناخالص داخلی می شود که در آخر موجب بالا رفتن سطح رفاه اجتماعی و بهبود درآمد جامعه می شود. در این راستا هدف پژوهش حاضر بررسی اثرات R&D و تجارت بر بهره وری نیروی کار در 8 کشور منتخب آمریکای لاتین با استفاده از مدل پانل دیتا در بازه ی زمانی2012-2004 می باشد. نتایج برآورد نشان می دهد که R&D و تجارت اثر مثبت و معنی داری بر بهره وری نیروی کار در کشورهای مورد بررسی داشته است. به طوری که می توان گفت با افزایش هر دو می توان شاهد بهبود وضعیت بهره وری نیروی کار شد. همچنین لازم به ذکر است که مخارج سلامت و بهداشت و ارزش افزوده بخش صنعت نیز تاثیر مثبت و معنی داری بر بهره وری نیروی کار در کشورهای مورد بررسی داشته است

کلیدواژه ها

تجارت، بهره وری نیروی کار، پانل دیتا، آمریکای لاتین.R&D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.