بررسی نفوذپذیری و راهکارهای آب بندی سد درونگر درگز
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: چهارمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: ICEGE04_052
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2574
نویسندگان
دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهذ
دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان
دانشجوی کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
سد پیشنهادی خاکی درونگر با هسته رسی و قوسی در 35 کیلومتری شمال غربی شهر درگز استان خراسان رضوی قرار دارد. ساختگاه و دیواره های مخزن سد متشکل از ماسه سنگهای آهکی و آهکهای ماسه ای سازند اتامیر و ماسه سنگهای مارنی سازند آبدراز می باشد. دیواره چپ مخزن دارای شیبی حدود 80-85 درجه می باشد که در واقع جداکننده رودخانه درونگر از محل ساختگاه و مخزن سد است. نتایج حاصل از حفاری ها و آزمایشات صحرایی میزان جداکننده رودخانه درونگر از محل ساختگاه و مخزن سد است. نتایج حاصل از حفاری ها و آزمایشات صحرایی میزان آبگذری پی و دیواره چپ مخزن را بیش از 100 واحد لوژن نشان می دهد که در رده سنگهای با نفوذپذیری بالا قرار می گیرد. کف دره در محل ساختگاه سد توسط 48 متر آبرفت پوشیده شده است. بنابراین آب بندی این سد یکی از مهمترین مسایل پیش رو می باشد. در این مقاله ضمن بررسی خصوصیات زمین شناسی مهندسی ساختگاه و دیواره های مخزن سد، پارامترهای موثر در آبگذری و روشهای مناسب آب بندی آن نیز مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.