بررسی آزمایشگاهی اثر پوزولانهای میکروسیلیس ونانو سیلیس بر خصوصیات مکانیکی روسازی بتنی متخلخل مسلح به الیاف

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS04_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 693
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کوچک زاده قرا

کارشناسی ارشد عمران راه و ترابری دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

مرتضی حسینعلی بیگی

استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

امیر مدرس

استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

روسازی بتنی برای ساخت راه های مختلفی استفاده می شود. چنانچه روسازی های بتنی با مصالح با دوام و پایدارطراحی و ساخته شوند، می توانند مدت زیادی را بدون هیچ تعمیری و یا با تعمیر اندک سپری کنند. بتن عموما هزینههای ابتدایی بالایی نسبت به آسفالت دارد اما عمر بیشتر و هزینه های تعمیر و نگهداری کمتری دارداما با توجه بهمشکلات روسازی های آسفالتی در محورهای پرترافیک که اغلب دارای خرابی هایی از جمله ناهمواری ها، ترک و اضمحلالزودهنگام می باشند، کاربرد روسازی های بتنی سبب رفع مشکلات مزبور و کاهش دوره تعمیرات می گردد .در این مطالعه به بررسی استفاده از میکروسیلیس و نانوسیلیس به عنوان جایگزین درصدی ازوزن سیمان در ترکیباتبتن پرداخته شد. علاوه بر آن از الیاف های فولادی (0.2 و 0.3 و 0.5 درصد حجمی) و PPS؛ (0.1 و 0.15 و 0.2 درصد حجمی) به منظور بهبود خصوصیات مکانیکی بتن متخلخل استفاده شد. نتایج آزمون های خصوصیات مکانیکی بتن هایحاوی میکرو ونانوسیلیس و الیاف بیانگر افزایش قابل توجه در مقاومت فشاری، کششی و خمشی بوده است. همچنین درهمه مخلوط ها مقاومت فشاری، کششی و خمشی در بتن حاوی الیاف و پوزولان به یک صورت بوده .در تمام طرح ها با افزایش درصد نانوسیلیس تا درصد بهینه 4 درصد ومیکروسیلیس تا 8 درصد در بتن های حاوی الیاف،مقاومت فشاری نمونه های حاوی الیاف بهبود یافت. الیاف نسبت به میکرو و نانوسیلیس تأثیر چندانی بر نفوذپذیری وتخلخل نداشته و این در حالی است که با افزایش مقدار میکرو و نانوسیلیس نفوذپذیری و تخلخل به سرعت کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

میکرو و نانوسیلیس، روسازی بتنی متخلخل، مشخصات مکانیکی، الیاف فلزی و PPS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.