بررسی جایگاه علم قاضی در اثبات اتهام قتل
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی تفکر و پژوهش دینی
- کد COI اختصاصی: CONFIR02_080
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 930
نویسندگان
دانشجوی دوره ی دکترای حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، ایران
دانشجوی دوره ی دکترای حقوق عمومی، دانشکده ی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، ایران
چکیده
نظام های دادرسی عبارتند از: نظام ادله ی قانونی و نظام اقناع وجدان قاضی . در سیستم ادله ی قانونی، مأموریت عمده ی دادرس، کمک به تحصیل دلایل، بررسی و بازبینی آن ها و فراهم نمودن شرایط قانونی لازم برای صدور حکم است؛ اما در نظام اقناع وجدان قاضی، مأموریت عمده ی دادرس، تحصیل علم و یقین است و او باید از طریق تحقیقات علمی، استنباط از دلایل یا از طریق مسائل انسانی و روانی، اقناع وجدان حاصل نماید. در تعریف علم قاضی می توان گفت: «حالت و موردی است که برای قاضی با توجه به موارد علم آور و بررسی ادله و امارات راجع به دعوای کیفری نسبت به ماهیت موضوع و اوضاع ایجاد می گردد». باید توجه کرد که منظور از علم قاضی، موارد علم آور و قابل اثبات می باشد و صرف آگاهی های ذهنی قاضی کافی نیست. در قانون مجازات اسلامی، علم قاضی فی نفسه معتبر و دارای ارزش اثباتی بوده و به تنهایی قادر به کشف واقعیت است؛ از این رو علم قاضی، مستقلاً دلیل اثبات جرایم مندرج در این قانون محسوب می شودکلیدواژه ها
ادله، اثبات، علم قاضی، دعوا، قتلمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.