روانشناسی محیطی و ارتباط آن با حوزه های کارکردی معماری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و زیرساخت های شهری
  • کد COI اختصاصی: ICICA01_1111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 924
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه گلستانی

دانشجوی دکتری معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، گروه فنی مهندسی

باقر کریمی

استادیار گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر ،بوشهر،ایران

آرمین کشاورز

دانشجوی دکتری معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، گروه فنی مهندسی

محیا رنجبران

دانشجوی دکتری معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، گروه فنی مهندسی

چکیده

معماران از سال های گذشته مقوله هایی از علوم رفتاری و فلسفه را در مورد ماهیت تفکر و رفتار بشر، به کمک گرفته اند. از سوی دیگر نظریههای معماری اخیر نشان می دهد که باورهای طراحان و مردم راجع به محیط متفاوت است. در واقع دو بعد روحی و کالبدی انسان از روزگاران کهن تا امروز در پی پاسخ به پرسشهای کلیدی و روزآمد برای رفع نیازهای خود بوده است. پژوهش زیر در راستای پاسخ به هاین سوال که تا په میزان علم روانشناسی محیطی در معماری و طراحی فضا موثر است در ابتدا به شناخت مقوله روانشناسی محیطی پرداخته و سپس بررسی آن در فضاهای شهری می پردازد و در انتها به نقش دانش روانشناسی محیطی درطراحی فضاهای شهری پرداحته شده و دراین بین نیازهای انسانی که عامل جهت دهی به رفتارها می باشد مورد بررسی و شناخت قرار می گیرد .لذا مسیر پژوهش در نهایت به ارزیابی میزان اثر بخشی راهبردهای ارایه شده برای ایجاد انگیزش و ترویج رفتارهای پایدار کاربران محیط می پردازد. این مقاله کوشیده است که از منظر معماری و نیز روانشناسی فردی و اجتماعی به کارکرد ها و پیوندهای این دو پرداخته شود و با آسیب شناسی و نیز تاکید بر ضرورت های ساخت جامعه آرمانی فاصله ناخواسته بین معماری و روانشناسی را تقلیل دهد.

کلیدواژه ها

روانشناسی محیطی ، ادراک محیطی در معماری، روانشناسی فردی و اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.