بررسی فرهنگ وهویت ایرانی بر معماری مسکونی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و زیرساخت های شهری
  • کد COI اختصاصی: ICICA01_1078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مهدی قانون خواه

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی عجب شیر

امیر رضا کریمی آذری

استادیار گروه معماری دانشکده هنرو معماری دانشگاه گیلان

چکیده

کشور ما ایران که اولین تمدن و امپراطوری عظیم جهان را داشته است، معماری به عنوان عالی ترین جلوه ی آثار بشری، الگو و سمبلی از تلفیق هنر و استعداد و ذوق معماران ایرانی با فرهنگ و هویت و علوم زمان خود بوده است. هویت، واژهای بسیار ساده اما با مفهومی بسیار پیچیده است. از آنجا که یکی از شیو ه ها ی بررسی هویت جامعه، توجه به عناصر فضایی و ارتباط آن با فرهنگ جامعه است، مسئله ی فرهنگ و هویت یک جامعه همواره در معماری مسکونی یک کشور تاثیر گذار است و از آنجایی که خانه اولین فضایی است که انسان به طور روزمره در ارتباط متقابل با آن قراردارد، از آن تاثیر گرفته و بر آن تاثیر می گذارد و همچنین خانه اولین فضایی است که آدمی احساس تعلق فضایی را در آن تجربه می کند. احداث یک خانه پدیده ای فرهنگی محسوب شده و شکل و سازمان فضایی آن به شدت تحت تاثیر فرهنگی است که به آن تعلق دارد. مفهوم عام سکونت در اندیشه و معماری مدرن، باعث شکل گیری وجود گسترده ی کیفی سکنی گزینی انسان و ساختن محیطی متناسب با آن شده است و سبک زندگی غالب بر افراد یک جامعه می تواند مبین فرهنگ غالب و نیز مؤلفه های اساسی زندگی افراد آن جامعه باشد و با مسائل کلیدی و حساسی چون هویت فردی و اجتماعی پیوند خورده است. سبک و روش زندگی ازالگوهای فرهنگی، رفتاری، اقلیم و عقاید مذهبی و فکری شکل می گیرد که افراد به طور روزمره آنها را در زندگی فردی و اجتماعی خود به کار می برند. در این مقاله با کمک روش توصیفی _ تحلیلی و مطالعه منابع کتابخانه ای و میدانی به استخراج و بررسی در مورد تاثیر متقابل فرهنگ و سبک زندگی افراد جامعه در خانه های مسکونی مورد بررسی قرار می گیرد

کلیدواژه ها

فرهنگ، هویت، محیط، معماری مسکونی، معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.