بازشناسی مفهومی توسعه پایدار در شکلگیری عناصر معماری بومی شمالایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و زیرساخت های شهری
  • کد COI اختصاصی: ICICA01_0650
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 898
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا فتاحی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری - دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

علیرضا پنجستونی

دکتری عمران- مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

مجتبی نورالهی

دکتری معماری- عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

چکیده

توسعه پایدار با هدف تأمین توان نسلهای آینده در برآوردن نیازهایشان، بهبود و ارتقا سطح زندگی برای همه و حفظ و اداره تحت عنوان آینده مشترک ما در سال 1987 میلادی و اجلاس « برانتلند » بهتر اکوسیستمها بعد از گزارش کمیسیون در سال 1987 میلادی مطرح گردید. تعابیر و دیدگاههای مختلفب برای توسعه پایدار مطرح شده است اما در « ریودوژینورو »چشمانداز زیست محیطی، توسعه تنها زمانی پایدار است که بر شالوده اصول بومشناسی استوار باشد به عبارتی در هماهنگی و تناسب با محیط خود بوده و بر اساس خصوصیات فرهنگی، اقلیمی و محیطزیست منطقه شکل گرفته و همسو باشد. پژوهش حاضر با استفاده از مطالعات کتابخانهای و برداشتهای میدانی شکل گرفته و به روش تحلیلی توصیفی بیان گردیدهاست و در پی شناسایی عناصری از معماری بومی شمال کشور میباشد که در جهت بهرهمندی از انرژیهای رایگان و با هدف خلق شرایط آسایش در داخل بناها به وجود آمدهاند. نتایج حاصله نشان میدهد که معماری بومی شمال کشور، تحت تأثیر اقلیم و در جهت بهرهگیری از عناصر مفید اقلیمی و با استفاده از مصالح بومی تجزیه پذیر شکل گرفته است؛ به طوریکهجهتگیری و استقرار مناسب بنا همراستا با فرم طبیعت و به جهت ایجاد کوران برای فرار از رطوبت و بهرهمندی از تابشهای مناسب آفتاب در زمستان شکل گرفته است. به عبارت دیگر میتوان با توجه به شاخصهای توسعه پایدار، معماری بومی شمال ایران را همراستا با اهداف و اصول توسعه پایدار دانست.

کلیدواژه ها

توسعه، پایداری، توسعهپایدار، معماری بومی، شمال ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.