تلفیق مهندسی ارزش و مدیریت ریسک در پروژههای عمرانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و زیرساخت های شهری
  • کد COI اختصاصی: ICICA01_0039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1776
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته عمران گرایش مهندسی و مدیریت ساخت، موسسه آموزش عالی علوم و فناوری آریان بابل

علیرضا چاله کایی

دانشجوی دکترای رشته عمران گرایش مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه علم و صنعت ایران

مصطفی خانزادی

استادیار، دکترای مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

مدیریت پروژه مجموعهای از فرآیندهاست که هدف آنها رساندن موفقیت آمیز پروژه در طول چرخه حیات آن است.طبق استاندارد PMBOK مدیریت پروژه بکارگیری دانش، مهارت، ابزار و تکنیکهای لازم در جهت اجرای فعالیتها و هماهنگ نمودن و هدایت منابع انسانی و مصالح در طول عمر یک پروژه با استفاده از فن مدیریت است به نحوی که رضایتمندی به اهداف از قبل تعیین شده در محدوده پروژه ایجاد شود. مدیریت ریسک یکی از فرآیندهای 9 گانه مدیریتپروژه میباشد که به منظور بیشینه نمودن نتایج مثبت و کمینه نمودن احتمال وقوع یا اثر پیامدهای ناگوار بر اهداف پروژه است. مهندسی ارزش به یک روش سیستماتیک اطلاق می شودکه اهداف آن بهینه سازی شاخص ارزش پروژه است. مهندسی ارزش و مدیریت ریسک دو مقوله مهم و غیرقابل انکار در اجرای پروژههای عمرانی میباشد. این دو تکنیک پیوند ناگسستنی نسبت به یکدیگر دارند و میبایست به طور صریح و شفاف در یک برنامه هماهنگ به منظور کسب موفقیت پروژه به کار میروند و از آنجایی که رویکرد مهندسی ارزش اغلب به سوی کاهش هزینهها است و با کاهش هزینه ها، ریسکها بالاتر میروند به کارگیری این دو تکنیک در پروژههای عمرانی به صورت صحیح و سیستماتیک امری لازم الاجرا و سودمند است. در این مقاله ابتدا مفهوم کلی از مهندسی ارزش و مدیریت ریسک بیان میگردد و سپس دو تکنیک با هم مقایسه میگردند و با استفاده از این رویکرد میتوان روند مدیریت پروژه را در هر مرحله مشخص، قابل ارزیابی و کنترل قرار داد که بر طبق آن در پروژه را به اهداف با هزینه کمتر و کیفیت بهتر دست سوق داد. در نهایت مزایای تلفیق آنها در پروژههای عمرانی بیان خواهد شد

کلیدواژه ها

مهندسی ارزش، مدیریت ریسک، مدیریت پروژه، تلفیق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.