مروری بر کاربرد نشانگرهای مولکولی در تحقیقات گل داوودی (Chrysanthemum morifolium)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و تکنولوژی
- کد COI اختصاصی: CRSTCONF01_312
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 898
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد تولیدات گیاهی ، دانشگاه لرستان، خرم آباد
استادیار گروه تولیدات گیاهی، دانشگاه لرستان، خرم آباد
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه لرستان، خرم آباد
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه ایلام، ایلام
چکیده
گل داوودیChrysanthemum morifolium از مهم ترین گلهای تولیدی جهان بوده و ارقام مختلف آن دارای تنوع و پتانسیل بالایی جهت انجام کارهای اصلاحی هستند. امروزه وقتی نشانگرهای فنوتیپیقادر به تشخیص تنوع ژنتیکی نیستند، انتخاب و استفاده از نشانگرهای مولکولی در آشکار نمودن تنوع ژنتیکی گیاهان خویشاوند مفید میباشند. روشهای متفاوتی برای ارزیابی تنوع ژنتیکی وجود دارد.نشانگرهای مولکولی در گل داوودی نسبت به نشانگرهای مورفولوژیکی کارآمدتر و قابل اعتمادتر بوده، از نظر تعداد نامحدود و معمولا کمتر تحت تاثیر شرایط رشدی گیاه قرار می گیرند. با توجه به اینکه منشاءگل داوودی شرق آسیا می باشد، اغلب تحقیقات انجام شده در زمینه بررسی تنوع گل داوودی نیز مربوط به کشورهای این حوزه به ویژه کشور چین می باشد و در کشور ایران تحقیقات اندکی در این رابطه صورت گرفته است. عمده تحقیقات انجام شده در زمینه اصلاح و معرفی ارقام جدید گل داوودی در پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات در حال انجام استکلیدواژه ها
ارقام، تنوع، داوودی، نشانگرهای مولکولیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.