بررسی علل انسانی حوادث شغلی به روش مورت MORT در کارخانه سیمان ارومیه از سال 1387 تا 1392

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
  • کد COI اختصاصی: ECONF04_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد مجرد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، دانشکده فنی مهندسی، گروه مدیریت محیط زیست HSE ، زاهدان، ایران

سعید گیوه چی

استادیار، دانشگاه تهران، دانشکده محیط زیست، گروه محیط زیست، تهران، ایران.

مهناز نصرآبادی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، دانشکده فنی مهندسی، گروه مدیریت محیط زیست HSE ، زاهدان، ایران

چکیده

هنوز هم حوادث شغلی یکی از مهمترین مشکلات صنایع در ایران و کل جهان می باشد. هر ساله، حدود هزار نفر جان خود را بخاطر حوادث شغلی از دست می دهند و حدود دو هزار نفر آسیب دیده و بصورت موقت یا دائم تبدیل به یک نیروی از کارافتاده می شوند و این امر منجر به مشکلات اجتماعی و اقتصادی برای این افراد می شود و در نتیجه، خانواده های آنها از این حوادث در بعد های اجتماعی و روانی رنج بسیار می برند. از سوی دیگر، اقتصاد کشور و کار فرمایان با از دست دادن روزهایکاری و تحمیل هزینه های زیاد دچار نقص بسیار می شود. در این تحقیق کلیه حوادث شغلی که بین سال های 1387 تا 1392 در کارخانه سیمان ارومیه اتفاق افتاده است مورد ارزیابی قرار گرفته است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه حوادث شغلی در کارخانه سیمان ارومیه در سال های مذکور می باشد وداده ها از طریق مراجعه به کارخانه و بررسی پرونده های پزشکی شاغلین جمع آوری گردیده و توسط استاندارد مورت مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.نتایج نشان می دهد که اصلی ترین علت حوادث شغلی نقص در فاکتور های سیستم مدیریتی است و نقص در بازرسی و خدمات اطلاعات فنی و فاکتور های انسانی و جمعیت شناختی بترتیب از عوامل بعدی بروز حوادث می باشند. در نتیجه با انجام اقدامات مدیریتی می توان مانع بسیاری از حوادث گردید.

کلیدواژه ها

ایمنی، حوادث، ارزیابی ریسک، فاکتور های انسانی و جمعیت شناختی، علل انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.