برنامهریزی راهبردی به منظور طبیعتگردی پایدار با استفاده از روش SWOT

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
  • کد COI اختصاصی: ECONF04_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 655
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معظمه قجریان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

جعفر اولادی

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

روح الله اسماعیلی

دانشجوی دوره دکتری جنگلداری دانشگاه لرستان

چکیده

امروزه گردشگری یکی از منابع اصلی درآمد کشورهای توسعه یافته و برخی کشورهای در حال توسعه را تشکیل میدهد.منطقه حفاظتشده جنگلی سمسکنده یکی از مناطق زیبا و دیدنی استان مازندران است که علیرغم برخورداری ازجاذبههای متنوع اکولوژیکی و زیستمحیطی فاقد امکانات و تسهیلات مناسب برای جذب گردشگران است. از آنجا که برای برنامهریزی مناسب در زمینه گردشگری نیازمند شناخت قابلیتها و محدودیتهای منطقه هستیم، بنابراین، در این پژوهشسعی داریم که قابلیتها و محدودیتهای توسعه گردشگری در منطقه حفاظت شده جنگلی سمسکنده را شناسایی و استراتژیهای مناسب جهت توسعه اکوتوریسم را مشخص نماییم. روش مورد استفاده در این پژوهش، روش توصیفی- تحلیلی است. به منظور جمعآوری اطلاعات، از پرسشنامه استفاده شده و با توجه به اطلاعات به دست آمده به بررسی جاذبه- ها، امکانات و وضعیت کلی اکوتوریسم در منطقه اقدام شده است. در مرحله بعد، جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات و ارائه استراتژیهای توسعه اکوتوریسم از روشSWOT استفاده شده است. یافتههای تحقیق، نشاندهنده آن است که، منطقه حفاظتشده جنگلی سمسکنده توانایی بالایی در زمینه اکوتوریسم دارد ولی با کمبودهایی همچون کمبود امکانات اقامتی و رفاهی، کمبود امکانات بهداشتی و نبود برنامه، آموزش و سیاست مدون دستگاه های ذی ربطبه منظور بازدید گردشگران از گوزن زرد مواجه است

کلیدواژه ها

طبیعتگردی، روش SWOT ، منطقه حفاظتشده جنگلی سمسکنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.