تاثیر انجیر و زیتون در سلامت روانی و تربیت اجتماعی انسان از دیدگاه اسلام و علم پزشکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد، حسابداری و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: MEAE01_1015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2487
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نهضت صفایی

دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه پیام نور تهران جنوب

عباس اردکانیان

دکترای تعلیم و تربیت

فاخته ماهینی

استادیرا گروه علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

چکیده

زمینه و هدف: برای رسیدن به جسمی سالم و آرام نیاز به روانی سالم است و روان سالم بدون جسم سالم میسر نیست و جسم هم بدون تغذیه نمی تواند سالم باشد، چرا که سلامت جسمی و روانی انسان به میزان قابل توجهی به نوع تغذیه، کیفیت مواد غذایی و ویتامین ها مربوط است. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر انجیر و زیتون در سلامت روانی و تربیت اجتماعی از دیدگاه انسان و علم پزشکی صورت پذیرفت.روش بررسی : این پژوهش بر پایه مطالعات کتابخانه ای و به روش تحلیل محتوای کیفی بود که با فیش برداری از کتاب قرآن، گنجینه احادیث، سایر کتابها و نشریات، اطلاعات جمع آوری شد و جمع بندی صورت گرفت.یافته ها: امروزه ثابت شده است که تغذیه تاثیر مهمی بر اعصاب و روان انسان دارد و تغذیه ناکافی و غلط می تواند آثار نامطلوبی بر اعصاب و روان انسان بگذارد و موجب افسردگی شدید و اختلالات عصبی جدی شود. چنان چه در برنامه غذایی روزانه کمبود شدید ویتامین های گروه B و آنتی اکسیدان ها به مدت طولانی باعث پایین افتادن قند خون می شود که به این می گویند و عوارض آن خستگی، بی حوصلگی، اضطراب و ... است که این گروه از ویتامین ها در انجیر » هیپوگلیسیمی « حالت و زیتون که قرآن کریم به آنها سوگند خورده است به وفور یافت می شود.نتایج: با بررسی متون انجام شده می توان نتیجه گرفت که سوگند قرآن به انجیر و زیتون دلیل بر اهمیت تغذیه ای آنها بوده و امروزه نیز علم پزشکی تائید کننده خاصیت درمانی انجیر و زیتون در کنار یکدیگر می باشد.

کلیدواژه ها

انجیر، زیتون، سلامت روانی، تربیت اجتماعی، اسلام، علم پزشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.