تحقیقات بازاریابی در بازارهای داخلی (بررسی سطح تقاضا برای کالا و کیفیت و رقابت)مطالعه میدانی: صنعت فرش دستیاف ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد، حسابداری و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: MEAE01_0184
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 919
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی نورسینا

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نراق

الهام طاهری مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی نراق

چکیده

هدف از این مقاله بررسی تحقیقات بازاریابی در بازارهای داخلی می باشد، که به مطالعه موردی در صنعت فرش دستباف می پردازیم. مشکلات ناشی از اقتصاد تک محصولی و تکیه بردرآمدهای نفتی سبب ایجاد اقتصادی متاثر از عوامل خارجی بالاخص درآمدهای ناپایدار نفتی شده است. با این ویژگی اقتصاد ایران، می توان به اهمیت و نقش صادرات غیر نفتی در کشور پی برد. در بین صادرات غیر نفتی کشور نیز فرش دستباف همواره در مقام اول قرار داشته و طی سال های اخیر سهمی بیش از 25 درصد از صادرات غیر نفتی را به خودداده است. مروری بر حجم و ارزش صادرات فرش دستباف طی صد ساله گذشته بیانگر ان است که صادرات فرش دستباف دچار نوسانات زیادی شده است. به خصوص چند سالی است که غبار مشکلات باعث نگرانی تولید کنندگان و دست اندرکاران بازار فرش شده است. بدیهی است عوامل مختلفی می توانند در این امر دخیل باشند که از آن جمله می توان به سیاست های تجاری کشور، سیاست های کشورهای رقیب، تغییر در سلایق و تقاضای جهانی و... اشاره کرد. موانع و مشکلات متعددی در امر توسعه صادرات غیر نفتی کشور ازجمله فرش وجود دارد که می توان به مواردی همچون افزایش شدید در آمدهای نفتی وجود قوانین و مقررات دست و پا گیر تعدد مراکز تصمیم گیری وجود تقاضای داخلی کافی و نبود مازاد قابل توجه برای صادرات عرضه و تولید کاله به صورت نه چندان مطلوب ضعف ساختار تولید عدم انطباق کیفیت بسیاری از کالاهای تولیدی با نیازهای بازارهای خارجی ضعف بسته بندی و حمل و نقل عدم استفاده از مناطق آزاد تجاری و بالا بودن هزینه تولید اشاره کرد.

کلیدواژه ها

بازاریابی زنجیره ای، بازاریابی ویروسی، بنگاه اقتصادی، SME

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.