ارزیابی کارایی سیستم تهویه مکنده موضعی در کنترل گرد و غبار Fe2O3 منتشره در هوای محیطی واحد سرند اکساید صنعت فولاد
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: فصلنامه دانش و تندرستی، دوره: 9، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JKH-9-4_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 905
نویسندگان
دانشگاه علوم پزشکی شاهرود-دانشکده بهداشت-گروه مهندسی بهداشت حرفه ای-کارشناسی ارشد
دانشگاه لوم پزشکی همدان-دانشکده بهداشت-مرکز تحقیقات علوم بهداشتی-گروه مهندسی بهداشت حرفه ای-دانشیار
دانشگاه لوم پزشکی همدان-دانشکده بهداشت-مرکز تحقیقات علوم بهداشتی-گروه مهندسی بهداشت حرفه ای-استاد
دانشگاه علوم پزشکی گلستان-شبکه بهداشت مینودشت-کارشناس مهندسی بهداشت حرفه ای
چکیده
مقدم: تاکنون راهکارهای مختلفی برای کاهش تماس کارگران با آلاینده های شیمیایی و یا کنترل انتشار آنها ارائه شده است. سیستم تهویه مکنده موضعی متداول ترین راه کنترل های مهندسی است که بر دیگر روش های کنترلی ترجیح داده می شود. این مطالعه با هدف تعیین کارایی سیستم تهویه مکنده موضعی در کنترل ذرات منتشره در هوای محیط زیست واحد سرنداکساید در صنعت فولاد انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی، به منظور ارزیابی عملکرد سیستم تهویه موضعی واحد مورد نظر به چهار قسمت اصلی: طبقه همکف، طبقه سرند ها، طبقه هود1 و پلتفرم های هود های 15 و 16 و 17 تقسیم گردید. 36 نمونه هوا به روش 600- NIOSH ( سیکلون) جهت نمونه برداری و اندازه گیری از گرد و غبارهای قابل تنفس و گرد و غبارهای کلی در وضعیت های روشن و خاموش سیستم تهویه جمع آوری گردید. نتایج: نتایج نشان داد که طبقه هود 1 دارای بیشترین غلظت گرد و غبار کلی به ترتیب با میانگین و دامنه تغییرات (فرمول در متن اصلی مقاله) ( تقریبا 18/2 برابر میزان استاندارد) و راندمان کنترل 3/9%طبقه سرند ها کمترین غلظت را به ترتیب با میانگین و دامنه تغییرات (فرمول در متن اصلی مقاله) ( تقریبا حدود 1/4 برابر میزان استاندارد) و راندمان 29/35% در وضعیت سیستم روشن دارا بود. میانگین غلظت در کل واحد (فرمول در متن اصلی مقاله) 127/6 و راندمان کلی سیستم در حدود 7/96% بود (فرمول در متن اصلی مقاله).نتیجه گیری: راندمان سیستم در قسمت های مختلف متفاوت بوده و در کل سیستم تهویه موضعی مورد مطالعه از کارآیی لازم برخوردار نبود که آن را می توان به فقدان برنامه منظم و زمان بندی شده نگهداری و پایش سیستم و همچنین تغییرات نرخ تولید نسبت داد.کلیدواژه ها
سیستم تهویه مکنده موضعی،صنعت فولاد،ارزیابی کارایی،گردو غبارمقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.