ارزیابی تولیدات علمی ایران در حوزهی میکروب شناسی براساس میزان استناد، خوداستنادی و شاخص فوریت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دو فصلنامه علم سنجی کاسپین، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_CJS-1-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد محمدی

کتابخانه عمومی شماره یک زرقان، اداره کل کتابخانه های عمومی ، فارس، ایران و نویسنده مسئول

احمد یوسفی

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، البرز ، ایران

چکیده

سابقه و هدف: میزان تولیدات علمی نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی معتبر نظیر Web of Science و (WoS) از معیارهای مهم رتبه بندی کشورها است. لذا، در این پژوهش مقالات نویسندگان ایرانی در حوزه میکروب شناسی، از نظر شاخص های کمی و کیفی و میزان خوداستنادی مورد ارزیابی قرار می گیرد.مواد و روش ها: ا ز روش تحلیل استنادی برای انجام این پژوهش استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها پایگاه اطلاعاتی WoS انتخاب گردید و برای تجزیه و تحلیل داده ها ضمن استفاده از برونداد گزارش استنادی پایگاه مذکور از نرم افزار Ecxel استفاده شد. یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که در سال های مورد بررسی 763 مقاله در حوزه میکروب شناسی از نویسندگان ایرانی در پایگاه WoS نمایه شده است. میانگین رشد سالانه تعداد مقالات نیز 57/25 درصد بوده است. میانگین میزان رشد سالانه استنادها بدون احتساب خوداستنادی به 23/54 درصد رسید. میانگین میزان رشد سالانه ضریب تاثیر نشریات با احتساب خوداستنادی 8/51 - درصد بود که بدون احتساب خوداستنادی به 8/93 - درصد رسید. همچنین میانگین رشد شاخص فوریت 10/1 - بدست آمد. نتیجه گیری:ا یران در حوزه میکروب شناسی در سال های اخیر از نظر شاخص های کمی رشد داشته، و بالعکس، از نظر شاخص های کیفی علم سنجی با افت مواجه شده است.

کلیدواژه ها

میکروب شناسی، علم سنجی، خوداستنادی، مقالات، ایران،WoS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.