ارزیابی فنی اقتصادی استفاده از سیستم های کلکتور بمنظور تأمین سیستم گرمایش از کف یک PV/T آبی ساختمان ویلایی مسکونی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی انرژی، ساختمان و محیط زیست شهری
  • کد COI اختصاصی: ROUDEHEN01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد رنجبری

کارشناسی ارشد مهندس مکانیک دانشگاه علوم و تحقیقات

مهران یحیوی

کارشناسی ارشد مهندس عمران دانشگاه علوم و تحقیقات

چکیده

امروزه مدیریت و بهینه سازی مصرف حامل های انرژی هم از نقطه نظر حفظ و سیادت از منابع انرژی و هم از نظر آلودگی محیط زیست بسیار حائز اهمیت می باشد. در این راستا نقش سیستم های گرمایشی بهینه در ساختمان ها و مجتمع های مسکونی در جهت کنترل و بهینه سازی مصرف انرژی مهم و قابل می باشد. در پژوهش حاضر، بررسی و طراحی سیستم گرمایش از کف Hydronic برای یک واحد مسکونی در شرایط آب و هوایی شهر تهران انجام گرفت. در بررسی انجام شده، علاوه بر روش هیدرونیک، برای تأمین انرژی از انرژی خورشید، استفاده گردید به طوریکه مداری متشکل از خط انتقال سیال آب از سیستم گرمایشی به صفحات خورشیدی تشکیل داده و برآورد گردید. در ابتدا، با وارد کردن مشخصات فیزیکی آپارتمان مورد نظر در نرم افزار LoopCAD2013 اقدام به یافتن طراحی بهینه شرایط و چیدمان لوله ها نموده وسپس، با وارد کردن نتایج انرژی مورد نیاز از این نرم افزار، به نرم افزار TRNSYS میزان و شرایط صفحات خورشیدی لازم را بدست آوردیم. در نهایت، با برآورد هزینه تهیه هر دو سیستم و مقایسه آن با روش های گرمایشی کنونی، به بررسی صرفه- جویی در هزینه و سپس، با در نظر گرفتن میزان صرفه جویی انرژی، زمان سر به سر شدن هزینه ها را بدست آوردیم. نتایج این تحقیق نشان داد که هزینه سالانه مصرف گاز، برای سیستم گرمایش از کف 4.579.720 ریال است که در صورت استفاده از سیستم گرمایش خورشیدی طبق محاسبات انجام گرفته نیاز به بار حرارتی 1315/016 واتی برای این واحد مسکونی است و به14 مترمربع کلکتور خورشیدی نیز نیاز می باشد، با بررسی سایتwholesale solar هزینه هر وات انرژی تولیدی توسط پنل خورشیدی0/5 الی 1/2 دلار و هزینه کل صفحات خورشیدی برای پیاده سازی معادل3682 دلار امریکا است با توجه به عمر مفید سیستمهای هیدرونیک حدود10 سال و بازه زمانی 24 ساله برای برابری هزینه سوخت گاز در ایران، با پیاده سازی این سیستم در یک واحد مسکونی، تحت شرایط کنونی اقتصادی و محصولات فنی در ایران، پیاده سازی یک سیستم هیدرونیک از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.