تحلیل سطوح توسعه یافتگی شهرستان های استان اردبیل
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: NICONF02_178
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 749
نویسندگان
کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان اردبیل
کارشناسی مدیریت بازرگانی، معاون مشارکتهای مردمی شهرستان اردبیل
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، کارشناس مشارکتهای مردمی شهرستان اردبیل
چکیده
شناخت وضعیت موجود مناطق از لحاظ شاخص های توسعه و مقایسه ی آنها با یکدیگر، اولین مرحله در برنامه ریزی های منطقه ای و ایجاد تعادل و تامین عدالت اجتماعی بین مناطق به شمار می رود. هدف از تحریر این مقاله، تعیین درجه یتوسعه یافتگی شهرستان های استان اردبیل و تحلیل نابرابری های منطقه ای در این استان است. روش پژوهش، توصیفی – تحلیلی است. در پژوهش حاضر سعی شده با بهره گیری از مدل موریس و استفاده از شاخص های توسعه در زمینه های بهداشتی درمانی، آموزشی، فرهنگی اجتماعی، اقتصادی، صنعتی، کالبدی و زیربنایی به - - تعیین و تحلیل سطوح توسعهشهرستان های استان اردبیل پرداخته تا نتایج بدست آمده از این تحقیق در سایر مطالعات مرتبط مورد استفاده قرار گیرد. یافته های پژوهش نشان می دهد سطوح شهرستان های استان اردبیل متعادل نبوده و بین شهرستان های استان به لحاظ شاخص های توسعه اختلاف و شکاف بزرگی وجود دارد)ضریب برخوداری حداقل 72 تا حداکثر 45 ( همچنین وضعیت شهرستان ها را در 5 سطح برخوردار، نسبتاً برخوردار، محروم و بسیار محروم مشخص می کند که در این میان شهرستان های نیر، کوثر و سرعین در سطح برخوردار، اردبیل، نمین، مشکین و خلخال نسبتاً برخوردار و سایر شهرستان های استان در سطح کم برخودار و محرومی قرار دارندکلیدواژه ها
توسعه یافتگی، نابرابری، سطوح توسعه، مدل موریس، استان اردبیلمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.