پتانسیل تولید آفلاتوکسین در تعدادی از جدایه های قارچ آسپرژیلوس فلاووس خشکبار در استانهای گلستان و گیلان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی رهیافت­ های علمی در صنعت طلای سبز، پسته
  • کد COI اختصاصی: NCSAPI01_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه جهدکاران

دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

عبدالرضا محمدی نافچی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

رخساره امیر عبدالهیان

دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته بیماری شناسی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

مهدی راست بود

دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته بیماری شناسی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

چکیده

با توجه به اهمیت اقتصادی و غذایی محصول بادام زمینی در بین خشکبار، آلودگی بادام زمینی به آفلاتوکسین می تواند سلامت افراد جامعه را تهدید نماید. بنابراین بررسی و مطالعه پتانسیل تولید آفلاتوکسین در جدایه های قارچ A. Flavus بادام زمینی های کشت شده در هر منطقه، امری ضروری است که می تواند به عنوان یک تحقیق بنیادی و پایه راهگشای انجام بررسی های جامع تر با موضوع آفلاتوکسین بادام زمینی در سطح منطقه و کشور باشد. بنابراین در این تحقیق به بررسی پتانسیل تولید آفلاتوکسین در تعدادی از جدایه های قارچ آسپرژیلوس فلاووس خشکبار در استانهای گلستان وگیلان پرداخته شد. بدین منطور تعداد 40نمونه بادام زمینی از استانهای گلستان وگیلان تهیه شد، نمونه ها به روش کشت رقتی در محیط کشت اختصاصی AFPA کشت گردید. جدایه های قارچ A. flavus شناسایی و جداسازی گردید. به منظور بررسی توان آفلاتوکسینزایی قارچهای گروه A. flavus جدا شده از بادام زمینیهای آلوده، پس از تلقیح سوسپانسیون اسپور قارچ هر جدایه، برروی محیط کشت برنج استریل و رشد قارچ و تولید آفلاتوکسین بر روی این محیط، آفلاتوکسین تولید شده استخراج و نوع و میزان کمی آفلاتوکسین تولید شده توسط هر جدایه به روش متداول TLC ا ندازهگیری گردید. نتایج حاصل از انجام این تحقیق مؤید آن است که صرف تعلق جدایه قارچ به گروه A. flavus نمیتواند دلیل آفلاتوکسینزایی آن باشد، بطوری که از35جدایه مورد مطالعه، مشخص شد که8 جدایه توانایی تولید هیچ نوع آفلاتوکسینی را نداشتند

کلیدواژه ها

استان گیلان، گلستان ، بادام زمینی،Aspergillus flavusآفلاتوکسین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.