تعیین ارتباط بین شفافیت سود و هزینه سرمایه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MOCONF03_365
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 694
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر، گروه حسابداری ملایر

داریوش جاوید

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

چکیده

هدف از این پژوهش تعیین ارتباط بین شفافیت سود و هزینه سرمایه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در یک دوره زمانی شش سال (سال های 1٬392 - 1٬387) مورد آزمون و ارزیابی قرار گرفت. فرضیه های تحقیق براساس مدل ارائه شده، با استفاده از روش رگرسیون خطی و نرم افزارهای Eviews8 مورد آزمون قرار گرفت. تأیید فرضیه تحقیق مبنی بر تأثیر شفافیت سود بر هزینه سرمایه بر اهمیت افشای اطلاعات و روش های افشا می افزاید. گزارشگری مالی از طریق افشای شفاف اطلاعات مالی شرکت ها می تواند عدم تقارن اطلاعاتی را کاهش داد و تخصیص بهینه منابع انتخاب درست به جای گزینش نادرست و کارایی عملکرد شرکت تلاش مدیریت و راستای حفظ منافع سهام داری به جای کم کاری و خطر اخلاقی را در پی داشته باشد. شواهد به دست آمده از آزمون فرضیه تحقیق نشان می دهد ضریب شفافیت سود در مدل رگرسیون منفی و معنی دار بوده است و شفافیت سود حسابداری با هزینه سرمایه سهام عادی، رابطه منفی و معناداری دارد و شرکت هایی که شفافیت سود بالاتری دارند، هزینه سرمایه سهام عادی کمتری داشته اند. این نتیجه می تواند برای استفاده کنندگان صورت های مالی، بازار سرمایه و تدوین کنندگان استاندارد مورد استفاده قرار گیرد. شرکت ها با افشای اطلاعات شفاف به ویژه شفافیت سود می تواند اطمینان بازار سرمایه را افزایش دهند و از این راه تأمین مالی بهتری داشته علاوه بر آن فرصت های سرمایه گذار بهتری به دست آورند. این امر در مجموع می تواند منجر به افزایش شفافیت در کل بازار سرمایه شود. افزایش شفافیت بازار سرمایه نیز موجب سرمایه گذاری های پیش تر، کارآیی بازار، تخصیص بهینه منابع و در نهایت رشد و شکوفایی اقتصادی می شود.

کلیدواژه ها

شفافیت سود، هزینه سرمایه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.