ارزیابی میزان پیاده سازی سیستم تولید ناب در شرکت پارس خود را با استفاده از استاندارد SAE J4000

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MOCONF03_266
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جاوید ایزد مهر

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی

فرزاد رحمانی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک

چکیده

تغییر و تحولات سریعی در بازارهای جهانی، سازمان را با چالش های مختلفی روبه رو کرده است و حتی باقی مانده در بازارهای داخلی مستلزم رقابت با رقبای قدرتمند است و با توجه به گسترش و پیچیدگی اهداف، فرایندها و ساختار سازمانی در صحنه رقابت، سازمان هایی می توانند به بقای خود ادامه دهند که نسبت به خواسته ها و انتظارات مشتریان و زینت آن پاسخ گو باشند. تولید ناب با هزینه اتلاف و حداکثر نمودن بهره وری از تسهیلات و منابع انسانی در راستای ارضای نیازها و خواسته های مشتریان، دستیابی به این مهم را محقق می سازد. مقاله حاضر، ضمن تشریح مدل های مختلف سنجش نابی در سازمان ها، به بررسی مدل یکپارچه جهت ارزیابی میزان پیاده سازی سیستم تولید نان و شرکت پارس خودرو پرداخته است. استاندارد اس ای ای جی 4٬000 به عنوان ابزار قوی برای سنجش میزان استقرار سیستم تولید ناب و سازمان های تولیدی به کار گرفته می شود، که در آن عوامل تولید ناب به شش عنصر اصلی و 52 سیر عنصر (مؤلف) تقسیم بندی گردیده است. یکی از ویژگی هایی که این استاندارد را از سایر مدل های سنجش نابی موجود مجزا ساخته است، ماهیت نیاز به بهبود مستمر در طی 12 ماه گذشته است که در سطح سه آن نیز گنجانده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها جهت سنجش نابی در شرکت تحت مطالعه با استفاده از تکنیک های آماری استاندارد اس ای ای جی 4٬000 می باشد که با توجه به آن میزان پیاده سازی سیستم تولید نان در شرکت پارس خودرو 28/5% بود که نشان دهنده عملکرد ضعیف شرکت پارس خودرو در خصوص پیاده سازی سیستم تولید ناب می باشد.

کلیدواژه ها

تولید ناب، مدل های سنجش نابی ، استاندارد اس ای ای جی 4000

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.