تاثیر اکسیدهای (Nb2O5,Cr2O3) برپایداری فاز تتراگونال زیرکونیا در کامپوزیت Al2O3-ZrO2

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش یافته های نوین در هوافضا و علوم وابسته
  • کد COI اختصاصی: MAARS01_473
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 375
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین خوارزمی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد متالوژی

خلیل رنجبر

استاد گروه متالوژی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

در این تحقیق به منظور بررسی تاثیر افزودن همزمان اکسیدهای نیوبیوم و کروم بر چگالی زینتر و ریز ساختار از آسیبکاری مکانیکی استفاده گردیده.بدین منظور از پودر های آلومینا و زیرکونیا به عنوان مواد اولیه و از پودر های اکسیدنیوبیوم و اکسیدکروم به عنوان عناصر افزونی استفاده شد. تمام کامپوزیت های آلومینا-زیرکونیا دارای زیرکونیا ثابت برابر با 10 درصد وزنی هستند و اکسید نیوبیوم در حد 1 درصد وزنی و اکسیدکروم در حد 0/6 در صد وزنی به نمونه های کامپوزیت افزوده شد. پودرهای کامپوزیت به صورت محوری تحت فشار در قالب قرص مانند قرار گرفت، سپس نمونه ها در دمای 1300تا1500 درجه سانتی گراد به مدت دو ساعت درون کوره تحت زینتر قرار گرفتند. در شناسایی فازها از پراش اشعه ایکس استفاده شد.چگال نمونه ها با افزایش اکسیدهای نیوبیوم و کروم افزایش و حداکثر چگالی برای نمونه ای که دارای اکسید نیوبیوم و برابر با 3/75g/cm است. اکسید نیوبیوم درصد فاز تتراگونال را کاهش و اکسید کروم درصد فاز تتراگونال را افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

اکسیدکروم، اکسیدنیوبیوم،کامپوزیت آلومینا-زیرکونیا،فاز زیرکونیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.