خلق ارزش در کارآفرینی از منظر اسلام

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنگره بین المللی مدیریت ، اقتصاد و توسعه کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICMBA01_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1772
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد باقر بابایی طلا تپه

استادیار دانشگاه امام حسین (ع)

عاطفه ذوالفقاری

دانشجوی دکتری کارآفرینی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد قزوین و کارشناس پژوهشکده فناوری اطلاعات جهاددانشگاهی

چکیده

این مقاله به تبیین خلق ارزش در کارآفرینی از منظر اسلام میپردازد. کارافرین خالق یک ارزش است و کارآفرینی خلق و ایجاد بینشی ارزشمند از هیچ است و شامل خلق و توزیع ارزش و منابع بین افراد، گروه ها، سازمان ها و جامعه میباشد. در اسلام اهداف کارآفرینی زیر چتر هدف اطاعت از فرمان خدا و رضایت او معنا دار می شوند. این مقاله یک مطالعه کیفی است که با مطالعه اسناد، بانک های اطلاعاتی و مقالات کارآفرینی و خلق ارزش و مراجعه به قرآن، تفسیر آن و احادیث ائمه اطهار و کتب اسلامی، شکل گرفته است و بر اساس تحلیل محتوا انسجام یافته است. کارافرین اهل برنامه و عمل است و با انگیزه قوی جهت تحقق اهدافش با ذهنی خلاق کار میکند و سرچشمه همه کردار و اعتقاداتش ارزش های فردی و ارزش های جامعه اش است. کارآفرین به دنبال خلق ارزش هاست اما در اسلام یک کارآفرین باید به دنبال خلق ارزش های اسلامی باشد. یکی از جلوه های مهم خداپسندانه کارآفرینی آن است که فرد بتواند خدمت یا ارزشی را به دیگران عرضه کند. اهداف کارآفرینی در اسلام شامل تامین معاش خانواده، توسعه و گشایش در زندگی خود و دیگران، ترقی جامعه، انجام امور خیریه و دستگیری از نیازمندان، افزایش ثروت جهت استفاده مشروع از آن و فراهم ساختن فرصت هاست. در اسلام خروجی کسب و کار باید در جهت به دست آوردن رضایت خدا ، برپایی زیبایی و اخلاق نیکو و تقویت آبادانی زمین، برپایی یاد خدا، برپایی عدالت و در نهایت رسیدن به کمال باشد تا عاملی در خلق ارزش در اسلام مطرح شود. در اسلام هر فعالیت کارآفرینانه باید این ویژگی ها را به همراه داشته باشد و بعد از آن سودآوری و ارزش آفرینی اقتصادی مطرح میشود. اسلام قید زدن به تفکر سودآوری مطلق است زیرا هدف غایی خلقت برپایی یاد خداست. اسلام دین خلق ارزش هاست.

کلیدواژه ها

خلق ارزش ، کارآفرینی ، اسلام، کمال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.