بررسی میزان آلودگی اکسیدهای ازت و گوگرد در هوای مناطق بیابانی (مطالعه موردی: شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، منطقه بیابانی بافق/ پاییز 1392)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی بهداشت محیط،سلامت ومحیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: HYGIENE03_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 612
نویسندگان
دانشجوی دکتری بیابانزدایی، دانشگاه هرمزگان
استادیار، دانشگاه هرمزگان
چکیده
توسعه پایدار ضرورت پیشرفت در زمینه های صنعتی، منابع طبیعی و کشاورزی بوده و حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی لازمه توسعه پایدار می باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی وضعیت آلودگی اکسیدهای ازت ((No(x) و گوگرد ((So(2) در محدوده شرکت سنگ آهن مرکزی به منظور اجرای مؤثرتر اقدامات کنترلی در کانون های انتشار می باشد. نمونه برداری از هوای محدوده شرکت در 11 نقطه در پاییز 1392 انجام و پارامترهای No(2), No و (So(2 اندازه گیری شد. سپس داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS و Excel مورد آنالیز و ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد مقدار فاکتور آلودگی (PI) برای کلیه پارامترهای اندازه گیری شده 100 درصد نمونه ها در طبقه آلودگی کم قرار دارد. همچنین مطابق شاخص تجمعی IPI و شاخص درجه آلودگی MCd نیز کلیه پارامترهای اندازه گیری شده درجات خیلی پایینی از آلودگی را از خود نشان داد. در مجموع یافته های این تحقیق حاکی از این است که هوای محدوده شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، بافق در نوبت اندازه گیری پاییز 1392 عاری از آلودگی های یاد شده می باشد. لیکن پیشنهاد می گردد تغییرات آلودگی اکسیدهای ازت و گوگرد در فصول مختلف سال به صورت مستمر بررسی و پایش گردد.کلیدواژه ها
اکسیدهای ازت، اکسید گوگرد، بافق، MCd, IPI, PIمقالات مرتبط جدید
- The Role of Noise Pollution In Cardiovascular Diseases: A Review Of Mechanisms And Clinical Outcomes
- Risk Communication In Public Health Emergencies. Lessons Learned
- Effects Of Using Social Media On The DimensionsOf Sustainable And Responsible Consumption
- بررسی رابطه میان آموزش و ایجاد فرهنگ ایمنی با کاهش تعداد و شدت حوادث در صنایع کوچک مقیاس
- کاربرد هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در بهداشت حرفه ای، ایمنی صنعتی، ارگونومی، مدیریت بحران و واکنش در شرایط اضطراری: یک مطالعه مروری سیستماتیک
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.