بررسی رابطه پوشش گیاهی و بانک بذر خاک در مراتع اولنگ استان گلستان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی پدافند غیر عامل در بخشهای کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: DPCONF01_130
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1032
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشگاه گنبد کاووس
دانشیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه گنبد کاووس
دانشیار گروه اکولوژی گیاهی، دانشگاه گنبد کاووس
چکیده
این مطالعه با هدف بررسی رابطه بانک بذر خاک و پوشش سطحی در حوزه مراتع اولنگ برای شناخت پتانسیل های بانک بذر در مراتع اولنگ استان گلستان انجام شد. به روش تصادفی - سیستماتیک از دو عمق 0-5 و 5-10 سانتی متری خاک در فروردین در 90 پلات نمونه برداری شد. همچنین بررسی و ثبت پوشش گونه های گیاهی در هر پلات در خرداد 1393 به روش تخمین انجام شد. از شاخص کیفی سورنسون برای اندازه گیری تشابه بین بانک بذر خاک و پوشش گیاهی سطح زمین در هر پلات استفاده شد. نتایج نشان داد که تشابه بانک بذر خاک با پوشش سطح زمین کم است. تروفیتها بیشترین حضور در بانک بذر و ژئوفیت ها بیشترین حضور را در پوشش سطح زمین نشان دادند. این تحقیق نشان داد که تشابه بانک بذر خاک با پوشش روزمینی پایین بود و نمیتوان به طور دقیق از یکی، دیگری را پیش بینی کرد. نتایج آنالیز واریانس به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی برای شاخصهای تنوع و غنای گونهای بانک بذر خاک نشان داد که اثر متقابل تیپ گیاهی و عمق خاک بر شاخص تعداد گونه ها اثر معنی داری داشته است . شاخصهای تنوع شانون واینر، تنوع سیمپسون، شاخص - یکنواختی، شاخص غنای منهنیک و شاخص غنای مارگالف تحت تاثیر اثر مستقل عمق خاک قرار دارند .کلیدواژه ها
پوشش گیاهی،بانک بذر خاک، اشکال زیستی ، شاخص تشابه سورنسون، مراتع اولنگمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.