بررسی و مقایسه تکنیک های انتخاب سهام در بورس اوراق بهادار تهران جهت یافتن کارآمدترین تکنیک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MRMEA02_327
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 527
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی کیانپور

گروه مدیریت،پردیس علوم و تحقیقات شاهرود،دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود،ایران

علی دهقانی

گروه مهندسی صنایع،استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود،شاهرود،ایران

چکیده

هدف اصلی این مطالعه بررسی و مقایسه روش های انتخاب سهام در بازار بورس تهران است. اجرای روش ها شامل سه مرحله:برآورد بازده مورد انتظار، ارزش گذاری سهام و تشکیل پرتفوی ها می باشد. جهت برآورد بازده مورد انتظار از سه مدلCAPM ، فاما وفرنچ و مدل بازده اضافی ) تفاضلی( استفاده شده است. پس از ارزش گذاری سهام به تشکیل پرتفوی ها پرداخته شده و متغیر های مورد نیاز جهت مقایسه روش ها محاسبه و برآورد شده اند. دو فرضیه اصلی تحقیق این بوده که آیا روشهای یاد شده جهت تشکیل پرتفوی هر کدام به طور جداگانه در بورس تهران معنی دار می باشند و فرضیه دوم در صورتتائید فرضیه اول این می باشد که آیا بین روشهای موجود از نظر ایجاد بازده آتی و همچنین اختلاف بازده آتی با بازده بازار و بازده بدون ریسک، تفاوت معنی داری وجود دارد یا خیر. برای آزمون فرضیه ها از اطلاعات سری زمانی ماهانه، فصلی و شاخص بازار در دوره زمانی 3178 تا 3113 استفاده شده است. روش های آماری جهت آزمون فرضیه ها رگرسیون خطی ساده، رگرسیون خطی چند متغیره، آزمون های همبستگی پیرسون، نمودار اسکاتر)همگنی واریانس ها(، آزمون کلوموگروف - اسمیرونف، توکی کرامر بوده است.نتایج حاصله نشان داد در بیشتر موارد روش بازده اضافی به طور مشخصی عملکرد بهتری - داشته است .

کلیدواژه ها

بازده مورد انتظار، بازده واقعی، ریسک، پرتفوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.