شناسایی منابع و مراکز دانشی در چارچوب مدیریت دانش در سازمان صداوسیما

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی مدیریت رسانه
  • کد COI اختصاصی: MEDIA02_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 978
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیاوش صلواتیان

استادیار دانشکده ارتباطات و رسانه، دانشگاه صداوسیما

سیدمرتضی موسویان

استادیار دانشکده فنی و مهندسی رسانه، دانشگاه صداوسیما

محسن ایراندوست

دانشآموخته کارشناسی ارشد مدیریت رسانه، دانشگاه صداوسیما

چکیده

مزیت رقابتی یک سازمان از منحصربه فرد بودن ترکیب منبع آن و عدم توانایی رقیبان در تکثیر آن نوع ترکیب، حاصل میشود. ارزش یک منبع خاص در یک شرکت در اثر وجود منابع دیگر و رابطهی متقابل با آنها ارتقا مییابد. در اینپژوهش با استفاده از مدیران، اساتید و کارشناسان فعال در سازمان صداوسیما و دانشگاهها، منابع و مراکز استراتژیک فرایند مدیریت دانش در سازمان صداوسیما شناسایی شدند. در این راستا، 15 نفر از مدیران و اساتیدی که در حوزه مدیریت دانش در دانشگاههای صداوسیما، تهران و علامهطباطبایی در حال تدریس و یا به انجام پروژههایی در این حیطه در حال فعالیت هستند و به طور کلی با فضای سازمان آشنایی داشتند و همچنین مدیرانی که در سازمان صداوسیما به نحوی به کار مدیریت دانش در سازمان مشغول بودهاند، به روش نمونهگیری نظری انتخاب شدند؛ سپسبا استفاده از مصاحبه عمیق و با بهرهگیری از مکانیسمهای نظریه زمینهای، مصاحبهها جمعآوری و مورد مطالعه قرار گرفتند و دادهها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند. تحلیل دادهها به مراکز دانشی در سازمان صداوسیما اشاره دارد که منابع دانشی، محور اصلی فرایند مدیریت دانش در آن قرار دارند که این مراکز و منابع در حکم پایهای استراتژیک برای اجرای موفق مدیریت دانش در سازمان صداوسیما عمل میکند و شناسایی آن برای سازمان ضروری و اساسی است.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، منابع و مراکز دانشی، فرایند مدیریت دانش، سازمان صداوسیما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.