یک مدل خود سازمانده برای ساختار اطلاعاتی اسناد با استفاده از اتوماتاهای یادگیر توزیع شده

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش
  • کد COI اختصاصی: ICIKT02_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1310
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید ساعتی

دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی - دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه

محمدرضا میبدی

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

یکی ازمسایل مهم در ساختار اطلاعاتی اسناد بهره گیری از الگوی استفاده از اسناد بمنظور اصلاح ساختار اطلاعاتی و نحوه ارتباط آنها می باشد . در این مقاله یک ساختار خود سازمانده برای مجموعه های بزرگ از اسناد مبتنی بر اتوماتای یادگیر توزیع شده ارائه می شود . در این ساختار به هر سند یک اتوماتای یادگیر اختصاص داده می شود که وظیفه آن یادگیری ارتباطات آن سند با اسناد دیگر می باشد . از جمله مزایای روش پیشنهادی امکان استفاده از آن در کتابخانه های بزرگ و قابلیت گسترش آن می باشد . اطلاعات جمع آوری شده توسط ات وماتاهای یادگیر میتواند به منظور پیدا کردن لیست اسناد مرتبط یک سند، خوشه بندی 4 اسناد و رتبه بندی 5 اسناد مورد استفاده قرار گیرد . کارایی روش پیشنهادی از طریق مقایسه با دو روش بولن و روش ANTWeb نشان داده میشود . . اطلاعات فراهم شده توسط سیستم پیشنهادی م یتواند برای اهداف متفاوتی مانند پ یدا کردن لیست اسناد مرتبط با یک سند، خوشه بندی اسناد و رتبه بندی اسناد مورد استفاده قرار گیرد .

کلیدواژه ها

اتوماتاهای یادگیر، اتوماتاهای یادگیر توزیع شده، ساختار اطلاعاتی اسناد ، خود سازمانده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.