تبیین الگوهای شخصیت پنج عاملی در دانشجویان و رابطه آن با سبک های تصمیم گیری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی روانشناسی،علوم تربیتی و آسیب شناسی جامعه
  • کد COI اختصاصی: ASIBCONF01_399
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 946
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شهسوارزهی نارویی

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، زاهدان، ایران

فرهاد کهرازئی

استادیار و عضوهیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، گروه روانشناسی، زاهدان، ایران

چکیده

پژوهش حاضر درصدد تبیین الگوهای شخصیتی و ارتباط آن با سبکهای تصمیم گیری در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان میباشد. پژوهش حاضر توصیفی همبستگی است. جامعه آماری کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان 615 نفر( که از بین آنها 222 نفر با روش نمونه گیری طبقهای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گرد آوری دادهها، ( پرسشنامه پنج عاملی شخصیت NEO و پرسشنامه سبک های تصمیم گیری اسکت و براس بود. نتایج به دست آمده نشان داد مؤلفه روان نژندی با سبک تصمیم گیری اجتنابی ) 221 P≤ (، و مؤلفه های برون گرایی، پذیرا بودن، توافقی بودن، با وجدان بودن با سبک تصمیم گیری منطقی و شهودی رابطه مثبت و معنی دار دارند ) 221 P≤ (. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام پژوهش حاضر که زیر مؤلفه های ویژگی های شخصیتی به عنوان متغیر پیش بین و متغیر سبک تصمیم گیری به عنوان متغیر ملاک)پیش بینی شونده( بودند، نیز نشان داد مؤلفه توافقی بودن به میزان5/1 درصد، واریانس را برای سبک تصمیم گیری تبیین کرد، مؤلفه پذیرا بودن به میزان4/1 درصد واریانس و مؤلفه روان نژندی به میزان2/1 درصد واریانس را برای سبک تصمیم گیری تببین کرد. سه مؤلفه به صورت همزمان11/3 درصد واریانس متغیر ملاک را تبیین کردند. عوامل شخصیت نقش مهمی بر سبکهای تصمیم گیری دارد

کلیدواژه ها

ویژگیهای شخصیتی، سبکهای تصمیم گیری، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.