ترکیب مدیریت ریسک با فرایند حل خلاق مساله به منظور مدیریت رویدادهای غیرمنتظره
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
- کد COI اختصاصی: IPMC04_136
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1898
نویسندگان
دانشگاه تبریز دانشجوی مهندسی صنایع
دانشگاه تبریز دانشجوی مهندسی صنایع
چکیده
امروزه پروژه ها به فرایند اصلی در کسب و کار تبدیل شده اند و تمام سازمانها برای دستیابی به اهداف استرات ژیک خود ناگریز با پروژه های کوچک و بزرگ درگیر هستند. ظهور سازمانهای پروژه محور نیز از نتایج این روند محسوب می گردد. یکی از عناصر کلیدی در موفقیت سازمانهای پروژه محور، ارتباطات پروژه با محیط ، متشکل از پروژه های دیگر و سایر سازمان های دائمی می باشد. از آنجا که هیچ پروژه ای از حیث منابع مختلف خودکفا نبوده و باید در محیط و روابط محیطی خود این منابع را جستجو نماید، بنابراین لزوما متکی بر محیط و تاثیر پذیر از آن است. رویدادهای غیر منتظره 1 نیز از جمله تاثیرات محیطی پیش بینی نشده و از مشخصه های ذاتی اجرای پروژه محسوب میشوند. با وجود رواج رویدادهای غیرمنتظره، در مدلهای رایج مدیریت پروژه که تاکنون ارائه شده اند، مدیریت و رویارویی با آنها به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است. در این مقاله نیز رویدادهای غیرمنتظره و رویکردهایی که مدیران پروژه در مواجهه با آنها برمی گزینند بررسی میشود. تدوین و استانداردسازی این رویکردها موجب ایجاد مدل و الگوهای رفتاری مواجهه با رویدادهای غیر منتظره می شود که بهره گیری از آنها موجب افزایش کارایی اقدامات مدیر پروژه خواهد شد. در ادامه مقاله، اقدامات نوآورانه به عنوان یکی از مهمترین این رویکردها مورد توجه قرارگرفته و با تعریف رویداد غیر منتظره به عنوان مساله، از فرایند حل خلاق مساله برای مواجهه با آن استفاده میشود. سپس در یک نگاه کلی تر ، مدلی برای ترکیب فرآیند حل خلاق مساله با مدیریت ریسک پیشنهاد داده میشود تا الگویی جدید برای اثر بخشی بیشتر فرایند مدیریت فرصت و تهدیدات ارائه گردد. مهمترین دستاورد تلفیق فرایند حل خلاق مساله در مدیریت ریسک افزایش تمرکز بر فرصتها و بهبود قابلیت های سازمان پروژه در مواجهه با شرایط غیر منتظره میباشد.کلیدواژه ها
رویدادهای غیر منتظره، مدیریت ریسک، فرایند حل خلاق مسالهمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ارتباط برند با خود در رابطه بین تجربه برند حسی و وفاداری برند
- تاثیر تجربه برند حسی بر وفاداری برند در بین مشتریان صنعت لوازم خانگی پارس خزر شهر مراغه
- تاثیر کفایت برند در رابطه بین دیجیتالی شدن برند بر عملکرد بازار برند عالیس در شهر مراغه
- بررسی تاثیر دیجیتالیشدن برند بر عملکرد بازار برند عالیس در شهر مراغه
- بررسی تاثیر توزیع کالابرگها بر بهبود اقتصاد جامعه از دیدگاه خانوارها (مطالعه موردی: دهکهای ۱ تا۷ )شهر تبریز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.