بررسی نقش شیوه های گوناگون برخورد والدین بر کاهش رفتار نامطلوب فرزندان در بین دانش آموزان دوره ابتدایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در علوم تربیتی و روانشناسی و آسیب های اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: TSCONF01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 778
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سعیدی محمودآبادی

کارشناسی ارشد علوم تربیتی گرایش برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

ناهید غفارشجاع

کارشناسی ارشد علوم تربیتی گرایش برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

مریم سامری

استاد یار مدیریت آموزشی و عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

چکیده

هدف اصلی در این مقاله بررسی تاثیر شیوه های گوناگون برخورد والدین بر کاهش رفتار نامطلوب فرزندان در بین دانش آموزان دوره ابتدایی می باشد. لذا در این مقاله به دنبال پاسخ به این پرسش های اساسی می باشیم:الف- شیوه های گوناگون برخورد والدین با فرزندان چیست؟ ب-آیا شیوه های گوناگون برخورد والدین بر کاهش رفتار نامطلوب فرزندان تاثیر دارد؟ متدولوژی بکارگرفته در نگارش مقاله نظری حاضر، توصیفی- تحلیلیبوده و از تکنیک تحلیل اسنادی در بررسی منابع کتابخانه ای و شبکه ای استفاده بعمل آمده است. پس از تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده، یافته ها در پاسخ به پرسش اول عبارتست از اینکه: روش تربیتیوالدین در برخورد با فرزندان 4 نوع است . این شیوه ها تحت سه عنوان استبدادی) والدینی که متوقع هستند،اما پذیرنده نیستند( ،آسانگیر ) والدینی که پذیرنده هستند اما مقتدر نیستند (و دموکراتیک) والدینی که همپذیرنده و هم متوقع هستند( و طرد کننده) والدینی که پذیرنده و مقتدر نیستند ( نامگذاری شده است. همچنین پاسخ سوال دوم این است که : خانواده نقش بسیار مهمی در شکلگیری شخصیت فرزندان خود دارند شخصیت فرزند به طور مستقیم تحت تاثیر رفتارهای واقعی والدین و در جریان تعامل واقعی با آنان شکل می گیرد.. در پایان پس از جمع بندی مباحث پیشنهاداتی در زمینه روش مناسب برخورد والدین با فرزندان ارائه می گردد.

کلیدواژه ها

روش برخوردوالدین، رفتار نامطلوب، فرزندان، دوره ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.