الزامات بازیافت و کاربرد پساب های شهری در صنعت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی مصرف بهینه آب در صنعت چالشها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: OWCI01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 938
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین زارع مهرجردی

گروه اجراییات آب،معاونت مهندسی و توسعه،شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان

چکیده

همگام با رشد جمعیت، افزایش فعالیت های کشاورزی و اقتصادی، افزایش آلودگی، مدیریت ناکارآمد منابع آب، تغییرات اقلیمی،کاهش نزولات آسمانی و وقوع خشکسالی؛ منابع آبهای سطحی و زیرزمینی در کشور به شدت کاهش یافته و کمبود آب در کشور تشدید شده است. بنابراین، لزوم بهره گیری از منابع آبی غیر متعارف بعنوان یک ضرورت اجتناب ناپذیر در کشور نمایان شده است. از جمله راهکارهای موجود در این زمینه، بازیافت و استفاده مجدد از منابع آبی است که قبلا استفاده شده اند. بازیافت پسابها و روانابها، نه تنها در تأمین آب مورد نیاز برای مصارف مختلف سودمند است، بلکه سبب رفه جویی دراستفاده از آب آشامیدنی و نیز صرفه جویی در هزینه زیرساختها می گردد. از طرفی، با بهره برداری اصولی و مدیریت شده ازپساب می توان تهدید آلودگی را به فرصت بهره مندی از این منبع تبدیل نمود. با توجه به اطلاعات وضعیت آب در جهان و ایرانبخصوص توزیع مکانی و زمانی آب، وضعیت مصرف آب، منابع آب تجدید شونده، برداشت بی رویه آب و عوامل تهدید کنندهمنابع محدود آب در کشور و با توجه به شاخص های تطبیقی منابع و مصارف آب چون شاخص تنش آبی و شاخص بهره وریآب، لزوم بازیافت و استفاده مجدد از پسابها امری ضروری و حیاتی است. در حال حاضر باید از پساب شهری برای تأمین آبصنعت استفاده شود. برداشت ما از منابع آبی در مقابل ورودی آب به این منابع، نسبت سه به یک را دارد. این روند سبب شدهنزدیک هفتاد از درصد کل منابع آب زیرزمینی کشور را در سال های اخیر مصرف کنیم. این قضیه استفاده از سیستم بازچرخانی آب در صنعت کشور را توجیه می کند. مضافاً اینکه بهره وری آب در صنعت برای اشتغالزایی، هشت برابر کشاورزیاست. ما باید به سمت بازیابی و تصفیه کامل فاضلاب چه در بخش صنعتی و چه شهری حرکت کنیم.

کلیدواژه ها

شاخص تنش آبی، شاخص بهره وری آب، بازیافت واستفادهمجدد،بازچرخانی آب در صنعت، پساب شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.