ارائة مدل برون سپاری در بررسی مقایسه ای انواع قراردادهای فیدیک مطالعة موردی پروژة طراحی و اجرای خط 7 متروی تهران

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC04_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5763
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود طاهری خرم آبادی

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی از دانشگاه علم و صنعت ایران، کارشناسی مهن

اویس رضوانیان

کارشنا

چکیده

مدیران پروژ هها به دلایل مختلف از جمله استفاده از دانش و تخصص سایر شرکت ها، جلوگیری از بزرگ شدن سازمان، فقدان دانش و تجربة انجام کار در سازمان و مواردی از این دست از برون سپاری بسته های کاری استفاده می کنند. انجام کار در درون سازمان و یا واگذاری آن به خارج از سازمان و انتخاب نوع قرارداد با پیمانکاران همواره یکی از سوالاتی است که مدیران پروژه ها باید به آن پاسخ دهند. لازمة تصمیم گیری در خصوص روش برون سپاری، شناخت انواع قراردادها و شرایط آ نها م یباشد. بدیهی است که این تصمیم گیری باید بر اساس شرایط منحصر به فرد هر پروژه و با بررسی میزان اهمیت عوامل مختلف برای کارفرما صورت گیرد. مدت زمان اجرای پروژه، هزینة تمام شده برای کارفرما، اطمینان از کیفیت و یکپارچگی کار، ریسک های کارفرما، دعاوی پیمانکار و امثال آن از جمله عوامل موثر دراین تصمیم گیری م یباشند. با توجه به فقدان یک مدل کاربردی برای تصمی مگیری دربارة انتخاب نوع قرارداد با پیمانکاران، در این مقاله مدلی ارائه شده است که به مدیران پروژه ها، کارشناسان و مدیران امور قراردادها یاری می دهد تا با اشراف بیشتر و استفاده از روش های کمی، در خصوص نحوة برون سپاری بسته های کاری و انتخاب نوع قرارداد تصمی مگیری کنند.

کلیدواژه ها

قراردادهای پیمانکاری، سه عاملی، طرح و ساخت، کلید در دست، فیدیک، مدیریت پروژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.