استفاده از مدل مفهومی SIMHYD برای شبیه سازی جریان رودخانه حوزه آبخیز قرهسو

استفاده از مدل مفهومی SIMHYD برای شبیه سازی جریان رودخانه حوزه آبخیز قرهسو
  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تغییرات اقلیم و مهندسی توسعه پایدار کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: CCASD02_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد شهبازی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

کاکا شاهدی

استادیار آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

کریم سلیمانی

استاد آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

بهرام چوبین

دانشجوی دکتری آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

مدل سازی بارش-رواناب یک منطقه، یکی از مهمترین تحقیقات هیدرولوژیک در مهندسی آب است. با پیشرفت علوم، امروزه این مهم بصورت کامپیوتری انجام میشود و در این میان مدلهای بسیاری ایجاد شده اند. در این مطالعه حوضه آبخیز قره سو واقع در استان اردبیل مورد بررسی قرار گرفت و با دادههایی نظیر بارش و تبخیر و تعرق، رواناب روزانه در خروجی حوضه مورد بررسی به دست آمد. رابطه بارش و رواناب در حوضه قرهسو برمبنای مدلهای کامپیوتری مدلسازی شد. یک ایستگاه سینوپتیک درون حوضه انتخاب شد. طول دوره آماری در این تحقیق 30 سال بود. مدلSIMHYD Simple Hydrology جهت این تحقیق انتخاب شد. این مدل در نرم افزار موجود و برای بدست آوردن روابط بارش-رواناب حوضه طراحی شده است.اثر تغییر در نهایت پارامترهای مدل بهینه شد. آنالیز حساسیت نیز برای درک حساسیت مدل به تغییر پارامترها انجام گردید. اثر تغییر پارامترها بر روی نتایج مدل با آنالیز حساسیت روشن شد. هدف از این مطالعه تعیین رواناب ناشی از بارش و محاسبه جریانخروجی در دوره های زمانی مختلف در خروجی حوضه آبخیز قرهسو بود. کارایی مدل با مقایسه بین مقادیر تولید شده با مقادیر مشاهداتی مورد بررسی قرار گرفت

کلیدواژه ها

بارش-رواناب، ضریب کارائی ناش، آنالیز حساسیت، مدلSIMHYD حوزه قرهسو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.