بررسی رابطه بین استفاده کارکنان از فناوری اطلاعات با بهره وری آنان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان و مراکز وابسته آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در مدیریت، اقتصاد وحسابداری
  • کد COI اختصاصی: MRMEA01_567
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 830
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قنبری کلاریجانی

کارشناسی ارشد مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد

محمدعلی درویشی

کارشناسی ارشد مدیریت سیستم های اطلاعاتی

چکیده

دراین تحقیق میزان کاربرد فناوری اطلاعات و اثرات آن بر بهره وری کارکنان را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده ایم.هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر فناوری اطلاعات بر بهره وری نیروی انسانی می باشد. نوع تحقیق از نظر هدف کاربردی واز نظر روش گردآوری داده ها توصیفی و از آنجاییکه رابطه بین متغیرها را می سنجد تحقیق از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان و مراکز وابسته که با فناوری اطلاعات برخورد مستقیم دارند می باشد که تعداد آنها 222 نفر است. تعیین حجم نمونه از روش نمونه گیری تصادفی ساده و با استفاده فرمول و جدول گرجسی ومورگان 042 نفر می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه است که بر اساس مطالعه در مبانی نظری و پیشینه تحقیق و انجام مصاحبه اکتشافی هشت شاخص بهره روی نیروی انسانی شامل: انگیزش، خلاقیت و نوآوری، روحیه رقابتپذیری، کاهش هزینه فعالیتها، بهبود کیفیت فعالیتها، کاهش زمان انجام کار و روحیه نیروی انسانی مشخص و با توجه به آن مدل مفهومی تحقیق تدوین شده است. با در نظر گرفتن میزان استفاده جامعه آماری از فناوری اطلاعات، وضعیت نیروی انسانی در هر یک از مولفه ها مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. داده های جمع آوری شده با استفاده از روشهای آماریتوصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج نشان داده است که میزان بهره وری نیروی انسانی در هر هشت مولفه بر حسب میزان استفاده از فناوری متفاوت است. به عبارت دیگر بین استفاده از فناوری اطلاعات و بهره وری - نیروی انسانی رابطه معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات و ارتباطات، بهره وری نیروی انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.