بررسی تأثیر کیفیت خدمات بر رضایتمندی مشتریان با استفاده از مدل سروکوال مطالعه موردی: بانکهای صادرات استان کردستان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در مدیریت، اقتصاد وحسابداری
- کد COI اختصاصی: MRMEA01_223
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1141
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، گرایش مدیریت سیستم و بهرهوری، دانشگاه علوم و فنون مازندران، بابل، ایران
استادیار و عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علوم و فنون مازندران، بابل، ایران
چکیده
پژوهش کنونی به منظور ارزیابی کیفیت خدمات و میزان رضایت مردم از خدمات در بانکهای صادرات استان کردستان ایران بااستفاده از مدل سروکوال که ابزاری برای اندازهگیری کیفیت خدمات و شناسایی و تحلیل شکاف موجود بین انتظارات وادراکات دریافتکنندگان خدمات میباشد، انجام گرفته است. در این پژوهش، بررسی میزان شکاف بین انتظارات و خدمات ادراک شده توسط مشتریان بانک صادرات در هر یک از ابعاد پنجگانه کیفیت خدمات و بررسی عوامل مؤثر بر رضایت مشتریان به عنوان اهداف تحقیق مدنظر میباشد. روش تحقیق حاضر از حیث هدف از نوع کاربردی و روش گردآوری اطلاعات تحقیق ازنوع توصیفی- پیمایشی است. در این تحقیق برای انتخاب شعبهها از روش نمونهگیری خوشهای استفاده شده است. جامعه آماری شامل همه مشتریانی است که در تمام شعب بانک صادرات استان کردستان حسابهای مختلفی دارند. حجم نمونه بااستفاده از جدول کرجسی- مورگان 055 نفر برآورد شد که به روش تصادفی ساده انتخاب شدهاند. ابزار جمعآوری اطلاعات، پرسشنامه محققساخته ای متشکل از بیست و چهار سؤال بوده است که چارچوب کلی آن برگرفته از پرسشنامه استاندارد سروکوال میباشد. روایی محتوایی پرسشنامه، توسط متخصصان مدیریت و متخصصان امور بانکی و پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ که مقدار آن برابر0/89 بوده تأیید شد. برای تحلیل دادههای مدل و آزمون فرضیههای تحقیق از نرمافزار آماری SPSS ، آزمون T دو نمونهای زوجی و آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان میدهد که در تمامی ابعاد پنجگانه کیفیت خدمات، شکاف وجود دارد لذا نشاندهنده نارضایتی مشتریان از کیفیتخدمات ارائه شده توسط بانک است. یافتههای این تحقیق نیز حاکی از آن است که چهار بعد قابلیت اطمینان، مسئولیتپذیری، ضمانت و تضمین و همدلی بر رضایت مشتریان از کیفیت خدمات بانکهای صادرات استان کردستان تأثیرگذار بوده، ولی بعد ملموسات تأثیری بر رضایت مشتریان از کیفیت خدمات نداردکلیدواژه ها
سروکوال، کیفیت خدمات، ادراکات، انتظارات، رضایت مشتریمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.