بررسی جایگاه و پتانسیل شرکتهای صادرکننده خدمات فنی و مهندسی مطالعه موردی؛ استان کردستان ایران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در مدیریت، اقتصاد وحسابداری
- کد COI اختصاصی: MRMEA01_151
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 565
نویسندگان
کارشناسی ارشد مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
استادیارگروه علوم اقتصادی، دانشگاه کردستان
استادیار گروه مدیریت دانشگاه پیام نور سنندج
چکیده
خدمات فنی و مهندسی که یکی از ستون های اصلی توسعه اقتصادی کشورهاست مجموعه ای از روش ها و ابزارهایی است که با استفاده بهینه از منابع و عوامل تولید شامل سرمایه، نیروی انسانی، مواد اولیه، تولید محصولات و ارایه خدمات به جامعه را فراهم می کند.. این پژوهش با رویکرد تحلیلی توصیفی درصدد است جایگاه و پتانسیل صادرات خدمات فنی و مهندسی - در استان کردستان به روش پیمایشی و با بهرهگیری از نظرات صاحب نظران و شرکت های صادرکننده این نوع خدمات بررسی نماید. نتایج یافته های مطالعه حاکی از آن است که میزان صادرات و مزیت نسبی ایران در مقایسه با کشورهای رقیب منطقههمچون ترکیه و مصر در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی پایین مه ی باشهد. پتانسیلها ی شرکتها ی مذکور استان کردستان در خصوص سودآوری، سطح تقاضای بازار ، میزان بهکارگیری تجهیزات سرمایهای و ترکیب نیروی کار در مطلوبی قرار ندارد و نازل میباشد. سطح تعامل بین المللی و نیز مهیا نمودن زیرساخت های سیاسی و روابط چندجانبه را مهم ترین را مهم ترین عامل موثر بر صادرات خدمات فنی و مهندسی در استان کردستان میباشد. شرایط فعالیت در عرصه خدمات فنی و مهندسی از لحاظ رقابتی بودن در سطح پایین است. بنابراین ضرورت برنامه ریزی برای توسعه بیشتر این حوزه از صادرات به عنوان الگویی از کسب و کارهای، باید مد نظر نهادهای دولتی و بخش خصوصی در سطح ملی و استانی قرار گیرد.کلیدواژه ها
صادرات خدمات فنی و مهندسی، پتانسیلهای تجاری، استان کردستان. ایرانمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.